- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana z NAT 3 na NAT 2
@agat13Nie mostu a w trybie AP Client. Tylko musiałbyś pokazać jego dzieciom jak podłączyć ethernet do telefonu 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana z NAT 3 na NAT 2
@SamotnickOk, ale nasz postodawca pisze o modemie mobilnym..stąd sugestia o tego typu rozwiązaniu i AP na końcu...(słuszna uwaga, bo o AP nie napisałem-ot, skleroza)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana z NAT 3 na NAT 2
@agat13Wiem, że zapomniałeś. Wiadomo o co chodzi. Niestety ten Xiaomi nie ma portu ethernet.
@MikesPL86Czy masz możliwość zastosowania adapterów PowerLine? Czyli ustawić router tak aby pokrywał dom najlepiej jak może (i zrezygnować z repeatera) a do konsoli dociągnąć internet poprzez sieć energetyczną? Czyli schemat: router - skrętka - adapter PLC - sieć elektryczna - adapter PLC - skrętka - konsola. ZTCP najlepiej jest kupić takie ze zintegrowanym gniazdkiem. Wtedy nie potrzebujesz dodatkowego gniazda zasilania. Powinieneś uzyskać przepustowość w okolicach 100 Mb/s.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana z NAT 3 na NAT 2
@agat13 Na szybko sprawdziłem dostępne RE (tanie, konsumenckie) i obsługują one albo tryb repeater albo, gdy mają port ethernet, dodatkowo tryb access point. Te z ethernetem można wykorzystać do podłączenia czegoś po kablu ale to nadal praca w trybie repeatera. Trybu mostu lub klienta AP w nich nie ma także też się pomyliłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana z NAT 3 na NAT 2
Panowie, dla mnie to czarna magia jest co wypisujecie 🙂 dziękuję za szczere chęci, ale chyba po prostu zostawię tak jak jest i tyle. Zmieniłem dnsy w routerze na 1.1.1.1 i 1.0.0.1, na konsoli tak samo, zobaczymy co to da 👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana z NAT 3 na NAT 2
@Samotnicktrudno doradzać na odległość. Niektóre urządzenia mają tryb "client" i dalej można podciągnąć kabel. Weźmy SWB. Co retransmituje to jedno (w sumie z dobrą jakością i małą stratą), a dwuportowy switch pozawala na przeciągnięcie kabla dalej i podłączenie np konsoli bez straty...
To już musi użytkownik sam przetestować, warto jednak mieć na uwadze fakt, że są rozwiązania, które dla niewielkich prędkości poradzą sobie z dobrym rozsyłaniem sygnału. Czy to mieszany tryb wifiRE/kabel, czy to PLC po sieci energetycznej...
Przepraszam, że tak się rozwodzimy technicznie, ale palce swędzą, aby już coś potestować...pomóc i pokazać, że można 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana z NAT 3 na NAT 2
@MikesPL86napisał(-a)...
potem ustawiań ręcznie apn na ip4 czy jakoś tak?
...
Nie. Na "jakoś tak" nie zadziała. APN musi nazywać się vpn.
Na wydajność łącza nie powinno to mieć żadnego wpływu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana z NAT 3 na NAT 2
@MikesPL86napisał(-a)...
Zmieniłem dnsy w routerze na 1.1.1.1 i 1.0.0.1, na konsoli tak samo, zobaczymy co to da 👍
To akurat prawie na 100% da Ci absolutnie nic.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »