Nie można wyświetlić tego widżeta.

Zmiana Typ NAT 2 na Typ NAT 1 w PS5

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 17
  • 26
  • 0

Powiedz proszę co mam rozumieć poprzez zapięte na maxa? Nie wiem gdzie to sprawdzić.

Podłączyłem ten kabel do kompa i mam normalnie 1000/300, dziś byłem też w drugim mieszkaniu z konsolą i tym kablem i również jest 1000/300

Nie wiem dlaczego ale w DMZ odłączyło mi samo z siebie konsole i jak ją wybieram na nowo i zapisuje to nic się nie dzieje i nie mogę jej dodać 

Speedtest robię bezpośrednio przez konsole 

Mogłem, już nie mogę nie wiem czemu, dziś samo z siebie mi to odłączyło i jak na nowo wybieram ps5 i zapisuje to nic się nie dzieje

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6612
  • 27094
  • 217

@Sebastian23napisał(-a)

Powiedz proszę co mam rozumieć poprzez zapięte na maxa? Nie wiem gdzie to sprawdzić.

Podłączyłem ten kabel do kompa i mam normalnie 1000/300, dziś byłem też w drugim mieszkaniu z konsolą i tym kablem i również jest 1000/300

...

Na maxa to znaczy na pełną prędkość, 1Gbps. Powinno to być widać w menu FB6, tak gdzie są pokazane porty eternetowe.

A możesz pokazać wyniki tych speedtestów? Tak dla porządku. Do kompletu także test zrobiony mniej więcej w tym samym czasie na samym FB6.

W ogóle pokaż jakiś dowód tego, o czym piszesz, chociaż jakiś zrzut ekranu z rzeczy które zmieniasz w FB6. Piszesz strasznie chaotycznie, nie używasz znaków przestankowych i ciężko się w tym zorientować. Jeśli tak samo podchodzisz do konfiguracji sprzętu, to nic dziwnego ze masz problemy.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2314
  • 11040
  • 92

@Sebastian23napisał(-a)

Nie wiem dlaczego ale w DMZ odłączyło mi samo z siebie konsole i jak ją wybieram na nowo i zapisuje to nic się nie dzieje i nie mogę jej dodać

Sprawdź, jak sugerowali koledzy, czy masz połączenie z IPv6 czy tylko IPv4. Zdarza się, że to ustawienie potrafi się „samo” przełączyć z czwórki na szóstkę. Z IPv6 korzystanie z DMZ nie będzie możliwe.

• 17
  • 26
  • 0

Mam tylko ipv4

• 17
  • 26
  • 0

Tak mam 1gbps, tu mam podłączoną konsole.

IMG_6653.jpeg

Przepraszam jeśli piszę chaotycznie, nie robię tego celowo, nie znam się na tym wszystkim i nie mam nikogo kto mógłby mi w tym pomóc w tym nawet technik Orange czy infolinia, powiedz dokładnie czego mam zrobić screeny i to tutaj wstawię, jeśli chodzi o speed testy już wstawiam.

IMG_6654.jpeg

 tak wygląda zrobiony speedtest przez fb6.

IMG_6655.jpeg

 a tak wygląda zrobiony teraz na konsoli ps5, przecież to jest jakiś cyrk

Poprzedni screen zrobiony speedtest po kablu, natomiast teraz zrobiłem po wi fi i jest coś takiego a internet w teorii mam

IMG_6657.jpegTeraz znowu zrobiłem Speedtest po kablu i jest tak

IMG_6658.jpeg

• 2314
  • 11040
  • 92

@Sebastian23 Tak, na przykładzie FB3, wygląda informacja o prawidłowo działającym porcie 1000 Mbps.IMG_0564.jpeg

• 17
  • 26
  • 0

To dlaczego u mnie widnieje tak a nie inaczej? 

• 2314
  • 11040
  • 92

@Sebastian23 Bo pokazujesz nie ten port co potrzeba?

• 17
  • 26
  • 0

IMG_6661.jpeg

To czy mógłbyś nakierować mnie jak znaleźć port, który potrzeba?

tak wyglądają wszystkie, które mam u siebie 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6612
  • 27094
  • 217

Kabel nie styka, albo port jest uszkodzony.

100%