Utrata pakietów, duży ping w grach

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 14
  • 44
  • 0

Mam już taki kabel, kiedyś próbowałem z nim i z tego co pamiętam to było dobrze, dzisiaj może podłącze i sprawdzę czy to wyeliminuje problem w całości.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10008
  • 42159
  • 344

Skoro masz to pewnie że sprawdź. Porównaj. Koniecznie napisz co wyszło: takie dane są samą solą działania tego forum.
Jeśli się sprawdzi możemy podpowiedzieć co dalej zrobić z tym kablem (albo i bez - ważne że będzie punkt odniesienia). A jeśli nadal będzie jakiś problem - łatwiej będzie go zlokalizować.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 247
  • 773
  • 1

Kabel to pewne rozwiązanie, ale jak OPu nie pasuje bo np. miałby do przeciągnięcia 10m lub więcej po mieszkaniu to zostają tylko AP... dobrze myśle? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Do tego założmy jeszcze że router ma na parterze i to nie bezpośrednio pod pomieszczeniem z PC tylko dalej to wtedy, skoro kabel odpada to tylko AP na USB zostają i pogodzenie się z losem no bo takie rozwiązanie jak repeatery sygnału nic by w OPa wypadku (gry online) nie dały, utraty pakietów i duży ping dalej by występowały 

@facebookpl z tymi założeniami zostaje ci jedynie zmienić umiejscowienie routera i podpiąć PC kablem ethernet jeśli jest to możliwe lub poprowadzić kabel za listwami przypodłogowymi a następnie przez okna do miejsca docelowego lub opcja najbardziej inwazyjna wywiercić otwory przez które przeprowadzisz kabel w miejscu gdzie miałbyś podłączyć PC

Jak macie lepsze pomysły @atlas_cudow @Samotnick @j131 @Zeusek @agat13 @marder to dajcie znać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10008
  • 42159
  • 344

WiFi to temat rzeka. Ale może to jednak nie WiFi. Osobiście myślę że to WiFi, ale nikt nie powinien opierać swoich działań na tym co mi się wydaje. Technicznie da się to na 100% ogarnąć, tego jestem niemal pewien. Jak, to osobna kwestia - kota można obedrzeć ze skóry na wiele sposobów.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 247
  • 773
  • 1

@j131napisał(-a)
WiFi to temat rzeka. Ale może to jednak nie WiFi. Osobiście myślę że to WiFi, ale nikt nie powinien opierać swoich działań na tym co mi się wydaje. Technicznie da się to na 100% ogarnąć, tego jestem niemal pewien. Jak, to osobna kwestia - kota można obedrzeć ze skóry na wiele sposobów.

U mnie przykładowo w grze HLL (Hell Let Loose) podczas grania z kartą TP-Linka AX1800 Archer TX20U Plus, gdzie była ona ustawiona pół metra od routera (HX510) co prawda a nie kilka lub kilkanaście jak w przypadku OPa zapewne xd to czasem zrywało połączenie podczas rozgrywki, na 10 bitew potrafiło mnie rozłączyć w 5 z nich nawet więc problem był mocno uciążliwy, po podpięciu kompa "po lanie" problem praktycznie znikł, tzn. wyrzucenia z rozgrywki z powodu nagłych skoków pingu ustąpiły w 90% bo jednak te 10% to wina gry i to wie każdy kto zna sytuacje optymalizacji samego HLL oraz serwerów tej gry i grał chociaż 100h...