- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rockstar games
Od jakiegoś czasu mam problem ze stroną social club i aplikacją rockstar games. Gdy otwieram stronę social club nie ładuje sie a aplikacja otwiera się w trybie offline. Support rockstar kazał mi się skontaktować. Podejrzewam że to problem ze stałym IP czy jest szansa je zmienić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rockstar games
@bartek28 Jaką masz usługę? Mobilną, stacjonarną. Z iloma adresami i jakim modemem/routerem?
Od tego zależą nasze podpowiedzi...Może np zacznij od wyczyszczenia ciasteczek przeglądarki i wymuszenia IPv4? To rady w ciemno...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rockstar games
Usługa stacjonarna funbox 2.0.
ciasteczka wyczysciłem a ipv4 juz dawno wymusiłem
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rockstar games
@bartek28 Jeśli to FB2, to łącze ADSL/VDSL, miedziane. Teoretycznie adres IP jest zmienny i możesz w menu modemu to sprawdzić. Wyłączając kilka razy z zasilania (restartując modem) możesz zweryfikować, czy zmieni się IP. Weryfikować możesz również przez stronę wyszukując frazę w googlach: jakie jest moje IP. To tyle w kwestii samego adresu.
Warto sprawdzić otwieranie się tej strony na niezależnym sprzęcie (laptop) i koniecznie po kablu ethernet, aby wyeliminować np problemy z szyfrowaniem na wifi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rockstar games
Hej @bartek28
zerknij do tego linka są tam sposoby jak naprawić ten błąd: Błąd trybu offline programu Rockstar Games
https://www.hatauzmani.com/pl/blad-trybu-offline-programu-rockstar-games-launcher
3 sposoby to:
1) Wyłącz modem- odczekaj 20 sekund, a następnie włącz go ponownie. Po tym procesie uruchom Rockstar Games jako administrator i zaloguj się.
2) Usuń Social Club
Możemy pozbyć się tego problemu, całkowicie usuwając folder Social Club hostowany w Rockstar Games, który znajduje się w folderze dokumentów Windows. Dla tego;
- Zamknij całkowicie program Rockstar Games.
- Włącz ten komputer.
- Otwórz Moje dokumenty po lewej stronie.
- Otwórz folder Rockstar Games.
- Opróżnij kosz, usuwając plik Social Club z folderu.
Po tym procesie uruchom aplikację Rockstar Games jako administrator.
3) Wyczyść pamięć podręczną DNS
Ponieważ ten błąd jest związany z połączeniem internetowym, możemy pozbyć się problemu, czyszcząc pamięć podręczną dns.
- Wpisz cmd na ekranie wyszukiwania początkowego i uruchom jako administrator.
- Wpisz polecenie ipconfig /flushdns w wierszu polecenia i naciśnij klawisz Enter.
- Po tym procesie pokaże, że pamięć podręczna DNS została pomyślnie wyczyszczona.
- Następnie wpisz ponownie polecenie netsh winsock reset na ekranie wiersza polecenia i naciśnij enter.
Po tym procesie uruchom ponownie komputer i uruchom Rockstar Games jako administrator.
Może coś to pomoże
Pozdrawiam 🙂