- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z ustawieniami routera ZTE MC888 - nie mogę grać online i nie działa discord
Witam,
Od zakupu internetu od Orange nie mogę grać w grach online oraz korzystać z komunikatorów głosowych takich jak discord.
Po kontaktowaniu się z infolinią kazali mi zmienić ustawienia routera z IPV6 na IPV4 i w każdym innym polu napisać VPN nawet uruchomiłem tą usługę która nie pomogła i dalej problem występuje proszę o pomoc mój router to ZTE MC888 dodam że na internecie w telefonie wszystko jest okej.
Proszę o pomoc.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z ustawieniami routera ZTE MC888 - nie mogę grać online i nie działa discord
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaka to jest umowa: na kartę/flex czy abonament? Pokaż ustawienia APN rutera, bo zapewne masz źle ustawione. O jakiej "usłudze" którą "masz uruchomione" piszesz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zapewne chodzi o usługę VPN
https://www.orange.pl/view/vpn
Skoro na telefonie działa, jak rozumiem nie po wi-fi to VPN jest niepotrzebne.
Ustaw IPv4 według tego co kolega podał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Norokozak Zanim ewentualnie zdecydujesz o wykupieniu punktu dostępowego vpn sprawdź, czy wystarczą takie ustawienia - to moje ustawienia w mc888
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam internet na kartę która jest włożona do routera, a usługa która mi mięli uruchomić to VPN.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Norokozak Sprawdź te najprostsze ustawienia, które dałem na screenie w poprzednim poście i zobacz, czy działa
@Norokozaknapisał(-a)
Mam internet na kartę która jest włożona do routera, a usługa która mi mięli uruchomić to VPN.
w orange na kartę nie działa usługa orange vpn (to jest usługa płatna), więc coś konsultant ściemniał
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety twoje ustawienia i drugie ustawienia proponowane przez Orange nie działają.
Załączam zdjęcia jak to zrobiłem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Norokozak Dla pewności zapytam: zaznaczyłeś profil jako domyślny i kliknąłeś "zapisz"? Po tej operacji - tzn. po postawieniu ptaszka w kratce "ustaw jako domyślny" i kliknięciu "zapisz" może jeszcze warto zrobić restart routera
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdziłem i usługę która uruchomił mi konsultant to VPN statyczny.
- « Poprzedni
- Następny »