Problem z ustawieniami routera ZTE MC888 - nie mogę grać online i nie działa discord

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 21
  • 58
  • 0

Problem z ustawieniami routera ZTE MC888 - nie mogę grać online i nie działa discord

Witam,

Od zakupu internetu od Orange nie mogę grać w grach online oraz korzystać z komunikatorów głosowych takich jak discord.

Po kontaktowaniu się z infolinią kazali mi zmienić ustawienia routera z IPV6 na IPV4 i w każdym innym polu napisać VPN nawet uruchomiłem tą usługę która nie pomogła i dalej problem występuje proszę o pomoc mój router to ZTE MC888 dodam że na internecie w telefonie wszystko jest okej.

Proszę o pomoc.

50 ODPOW. 50

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35101
  • 293

Jaka to jest umowa: na kartę/flex czy abonament? Pokaż ustawienia APN rutera, bo zapewne masz źle ustawione. O jakiej "usłudze" którą "masz uruchomione" piszesz?

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 1223
  • 5046
  • 44

@Norokozak 

Zapewne chodzi o usługę VPN

https://www.orange.pl/view/vpn 

Skoro na telefonie działa, jak rozumiem nie po wi-fi to VPN jest niepotrzebne.

Ustaw IPv4 według tego co kolega podał.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

@Norokozak Zanim ewentualnie zdecydujesz o wykupieniu punktu dostępowego vpn sprawdź, czy wystarczą takie ustawienia - to moje ustawienia w mc888

ipv4.png

• 21
  • 58
  • 0

Mam internet na kartę która jest włożona do routera, a usługa która mi mięli uruchomić to VPN.

• 478
  • 2204
  • 21

@Norokozak Sprawdź te najprostsze ustawienia, które dałem na screenie w poprzednim poście i zobacz, czy działa 

@Norokozaknapisał(-a)

Mam internet na kartę która jest włożona do routera, a usługa która mi mięli uruchomić to VPN.

w orange na kartę nie działa usługa orange vpn (to jest usługa płatna), więc coś konsultant ściemniał 

• 21
  • 58
  • 0

Niestety twoje ustawienia i drugie ustawienia proponowane przez Orange nie działają.

Załączam zdjęcia jak to zrobiłem 

IMG_20250823_092830.jpgIMG_20250823_092842.jpg

• 478
  • 2204
  • 21

@Norokozak Dla pewności zapytam: zaznaczyłeś profil jako domyślny i kliknąłeś "zapisz"? Po tej operacji - tzn. po postawieniu ptaszka w kratce "ustaw jako domyślny" i kliknięciu "zapisz" może jeszcze warto zrobić restart routera

• 21
  • 58
  • 0

Sprawdziłem i usługę która uruchomił mi konsultant to VPN statyczny.