- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
300 ping funbox 2.0
Witajcie !
Jestem amatorskim graczem w fortnite gdzie rywalizuję z przeciwnikami którzy mają po 1000 złotych earnings . Dobry ping jest dla mnie rzeczą najważniejszą .
Niestety we wszystkich grach ping skacze ciągle na 300 .
Poza skokami średni ping wynosi 60
Połączenie kablowe speed test 40 mb/s wysyłanie 8 mb/s i ping 22 ms.
Wymieniałem router , 10 x dzwoniłem do orange i coś tam mi resetowali ,przyjechali technicy i powiedzieli ,że wszystko ok . Pracownik orange twierdzi ,że na speed test wszystko jest ok i nie chcą mi tego naprawić . Proszę o pomoc . Ping skacze tylko w południe gdzie z internetu korzysta jeszcze jedna osoba (często wysyła zdjęcia )
Czy macie jakieś pomysły ? Naprawdę nie mam już siły z tym walczyć
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
300 ping funbox 2.0
@aqura jak z FunBox korzysta jeszcze jedna osoba, to ping będzie skakać, akcent na duże obciążenie łącza, tego nie unikniesz, lekarstwa na to nie ma, jak testy szybkości są ok, to FunBox i łącze od Orange jest ok, nie piszesz jaki wariant Neostrady, to też istotne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
300 ping funbox 2.0
Potrzebny jakiś router DSL z Adaptive QoS
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
300 ping funbox 2.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
300 ping funbox 2.0
No to oczywiste, że to vdsl ale co z tego wynika? Mało to routerów z obsługą vdsl i qos?
Choćby Asus DSL RT-AC68u
😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
300 ping funbox 2.0
@pawel__b to wynika, że warto to jasno określić, bo nie dla każdego jest to oczywiste.. nie znamy poziomu wiedzy w tym zakresie osób które tu zgłaszają problemy, a dla nas rzeczy oczywiste nie są czasem proste dla innych..
Co do modemu to się zgodzę, ale każdy ma własne preferencje i doświadczenia. Ja mam duży kontakt z d-linkiem i tp- linkiem.. inni wolą Asusa czy dryteka.. Nie każdy modem na każdej linii się sprawdzi i nie każdy ma ów QoS..
Co zaś się tyczy pingów to wiele tematów na forum było i jeśli chodzi o gry czy o technologię miedziana, to temat rzeka...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
300 ping funbox 2.0
Rozumiem, użyłem skrótu DSL ale oczywiście jest prawdą że ktoś mógłby kupić router bez obsługi vdsl a tylko z adsl/adsl+....to fakt, ja celowo podałem ten typ Asusa bo świetnie sobie radzi z efektem bufferbloat dzięki Adaptive QoS, nie każdy router ma tego typu QoS, generalnie z efektem bufferbloat najlepiej radzą sobie routery z obsługą QoS według algorytmu fq_codel co nie znaczy ze router bez QoS nie poradzi sobie, dobrze zaprojektowana przez producenta obsługa bufora na routerze niweluje ten problem, umówmy się że funbox nie jest mistrzem w tej kwestii, może być tak że nawet Asus DSL AC55U świetnie się sprawdzi
w kwestii routerów abonenckich mam po prostu największe zaufanie do Asusa 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
300 ping funbox 2.0
Hej !
Dziękuję wszystkim za odpowiedź . Czy mógłbyś wyjasnić jak mam to zrobić (zrzut ekranu-parametry liniowe) ? Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
300 ping funbox 2.0
Najprościej to żeby nikt w czasie gry nic nie wysyłał, żeby łącza nie wysycać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
300 ping funbox 2.0
@aqura W menu modemu masz zakładkę zaawansowane i w niej zakładkę DSL/ parametry łącza. Na ile się synchronizuje i czy są błędy na linii. Zrób screena.
Powiem więcej...zrób pomiar ping jak grasz że współdzielonym netem i kiedy jesteś sam na łączu. Zapytam, grasz po wifi?