TV Orange bez dekodera

ROZWIĄZANE

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2368
  • 7209
  • 229

TV Orange bez dekodera

@jac1k 

wyraziłeś zgodę na wcześniejsze uruchomienie usługi ?

Apka powinna załadować się automatycznie bez kodów jeśli usługa została aktywowana, a ty łączysz się na necie na którym wykupiona jest usługa,

ID i kod poufny dostałeś do aplikacji mobilnej orange tv go na telewizorze jest orange tv.

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 0

TV Orange bez dekodera

Oczywiście, że wyraziłem zgodę. Link z maila uruchamiał stronę https://tvgo.orange.pl/ na PC. Na TV ( a konkretnie stick'u od Xiaoimi podłączonym do TV) był zainstalowany Orange TV i były tylko programy ze Start TV. Po odinstalowaniu i próbie ponownej instalacji (sugestia Pani z infolinii) pojawił się komunikat o wyczerpaniu limitu urządzeń. Na smartfonie jest teraz aplikacja OrangeTV Go i także tylko programy z pakietu Start TV. Oczywiście wszystko w jednej sieci.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 28
  • 96
  • 0

TV Orange bez dekodera

Te problemy wynikają nie tyle z tego że to nie działa technicznie ale z bardzo małej przejrzystości i jednoznaczności informacji. Dotyczy to zresztą nie tylko Orange ale bardzo wielu firm i ofert choćby dostawców energii. I tak do końca nie wiem czy jest to efekt słabych kompetencji przekazywaniu wiedzy czy celowe działanie tak żeby klient nie do końca wiedział za co płaci i czego może wymagać.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9038
  • 36765
  • 305

TV Orange bez dekodera

Masz dwie różne "telewizje" w tej samej umowie. Jedna "nazywa się" Orange TV GO, a druga "nazywa się" StartTV/ExtraTV.
Pracownicy obsługi nie do końca rozróżniają je.
TV GO ma inną autoryzację (kod poufny jest do niej) i korzystasz z niej na kilku urządzeniach typu telefon lub tablet. W drodze pewnego "wyjątku" także w przeglądarce (ten link który w mailu dostałeś dotyczył tej "telewizji"). W jej ramach dostępny jest ograniczony zestaw kanałów.
StartTV/ExtraTV dostępna jest na Android TV i ma odrębną autoryzację. Dane do tej autoryzacji można uzyskać w apce MO, w zakładce zarządzaj-bezpieczeństwo-dostępy-TV mobilna i Start TV. Jednakże, po krótkim okresie przejściowym związanym z "przemieleniem się" zmiany warunków umowy w SYSTEMIE dostęp do tej telewizji powinien sam się odblokować, jeśli tylko Android TV jest w twojej sieci stacjonarnej.
Reasumując: reklamowałeś nieistniejący problem, w dodatku za wcześnie, co prawdopodobnie zamieszało w SYSTEMIE tak, że coś się im poblokowało.
Od początku nowej oferty TV wiadomo, że takie sytuacje będą się powtarzały a niedoinformowanie pracowników obsługi w tym zakresie jest wręcz irytujące. Zupełnie nie rozumiem jak można było do takiego bałaganu dopuścić.

PS. Obawiam się że wyrażenie zgody ocina ci możliwość odstąpienia od umowy bez kar umownych. Upewnij się że nie pakujesz się w kłopoty.

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 0

TV Orange bez dekodera

Dziękuję za ostrzeżenie. Podczas dzisiejszej rozmowy telefonicznej Pani anulowała umowę bez problemu. Prosiłem oczywiście o maila potwierdzającego to anulowanie. Podobno nie ma takiej procedury. Poinformowano mnie jednak, że w Mój Orange do końca tygodnia powinna być widoczna data zakończenia poprzedniej umowy (08/2026), a nie tak jak teraz - 19/01/2028. Zobaczymy. Generalnie, to ja cały czas jestem na tak, tylko chcę, żeby to działało, a tydzień na "przemielenie" się systemu to chyba wystarczająco dużo czasu. Przypominam sobie też, że podczas mojego drugiego telefonu do Orange, pracownik obsługi wspomniał, że być może, aktywacja nastąpi dopiero w nowym cyklu rozliczeniowym czyli 18/02/2026. Powiedziałem mu, że to jest bez sensu. Czas na ewentualne odstąpienie umowy to 14 dni a aktywacja ma być dopiero za miesiąc? Jak mam przetestować usługę? Przyznał mi rację i stwierdził, że wszystko powinno jednak działać w ciągu 24 godzin od podpisania umowy (a wtedy minęło już 3 dni). W Mój Orange w zakładce zarządzaj-bezpieczeństwo-dostępy-TV mobilna i Start TV w strefie "Telewizja", jest widoczny znak zapytania. Najeżdżając na ten znak "?" pojawia się tylko jedno pod drugim "StartTV i Extra TV". Pytałem o to pracownika Orange, czy to jest OK.Powiedział, że nie i że muszą interweniować informatycy. Może rzeczywiście zbyt szybko interweniowałem w Orange, ale jest tylko 14 dni na odstąpienie umowy a nie chcę kupować "kota w worku". Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9038
  • 36765
  • 305

TV Orange bez dekodera

Ja nie sugeruję że coś zrobiłeś nie tak, kibicuję ci żeby się wszystko wyprostowało. Próbuję tylko zrozumieć co się zadziało. U mnie po przedłużeniu umowy przy minimalnej co prawda ale jednak zmianie warunków zmiany te weszły w życie w ciągu godziny.