- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
@Praziomeknapisał(-a)Dobrze rozumiem, że na obecną chwilę są 2 usługi telewizyjne w Orange?
1. OTT z aplikacją na telewizory + Multi dekoder
2. IPTV na Love z ICU lub IWU.
Na to wygląda.
Dekoder Multi obsługuje obie usługi.
No i jest jeszcze dekoder Stream, który co prawda był dawany do IPTV, ale sygnał do niego jest OTT. On ma swoją, indywidualną aplikację. I nic nie wskazuje na to, żeby miał stracić wsparcie.
A, jest jeszcze Orange TV GO która też jest OTT. Ta apka z kolei nie działa na dużych ekranach (ale usługę można też realizować przez przeglądarkę). GO jest dostępna dla umów na IP TV. Niekoniecznie za darmo.
Ale ta "nowa" OTT nie jest dostępna dla abonentów IP TV, w żaden sposób. IIRC nie da się mieć obu, nawet przy przedłużaniu - jest wtedy oferowana tylko IP TV.
Ale to oczywiście tylko moje przemyślenia, nie mam żadnych solidnych dowodów na to że sytuacja tak wygląda. Nikt nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
@Praziomeknapisał(-a)Dobrze rozumiem, że na obecną chwilę są 2 usługi telewizyjne w Orange?
1. OTT z aplikacją na telewizory + Multi dekoder
2. IPTV na Love z ICU lub IWU.
Tak dobrze myślisz
Więc jest to tak:
Love - stara tv iptv, jest tu Love standard i Love extra z dekoderami ICU, IWU, WHD, Stream. można tu dobrać dodatkowe pakiety jak HBO czy C+Super Sport oraz multiroomy. Możn korzystać z Orange TV GO
Extra TV
Nowa oferta, można ją zakupić do Internet światłowodowy, Love mini, Love z internetem mobilnym 4G/5G. Do tych usług z automatu aktywowany jest pakiet Start TV 47 kanałów (w cenie abonamentu).
Za 35 zł przy umowie na 24 mc lub 40 zł na czas nieokreślony można domówić pakiet Extra TV. Zawiera on 159 kanałów na ofercie światłowodowej co daje 206 kanałów, oraz 81 kanałów w ofercie z internetem mobilnym dla domu co daje łącznie 128 kanałów. Brak możliwości dobrania dodatkowych pakietów jak HBO czy C+ Super sport brak możliwośći dobrania multiroom ( na teraz).
Aby korzystać z Extra TV:
Na światłowodzie:
Apka na telewizor z android tv10, tv stick, lub/oraz dekoder multi4k.
Na internecie mobilnym dla domu:
Tylko aplikacja lub tv stick
Aby zakupić extra tv trzeba mieć umowę na czas określony dla usługi głównej czyli światłowód lub internet mobilny dla domu zakupiony po 20 stycznia 2025.
Extra TV można również oglądać na urządzeniach mobilnych w Orange TV GO
Aby uruchomić extra tv trzaba aktywować najpierw Start TV.
Do wszystkich opcji można domówić Netflix.
No i jest jeszcze opcja DTH czyli satelita od C+ dla opcji ADSL do 10 Mb/s.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelllll postanowiłem, że nagram działanie aplikacji
Trochę czasu już minęło od rozpoczęcia tematu i może już do aplikacji dotarłeś, ale pozostawię też dla innych ciekawych.
Ze swojej strony jeszcze powiem, że aplikacja jest na Mi Box S 2gen.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
Dzięki. Wygląda na to że działa całkiem OK. Jak Twoje wrażenia?
Przypadkiem w niedzielę pomogłem uruchomić to u sąsiada na Chromecast (pakiet darmowy chyba 45 kanałów) ale z braku czasu nie przeglądałem dokładnie.
Wiem że w ramach mojej umowy tego nie uruchomię. Ale wywalczyłem ICU100 z którego jestem zadowolony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
Z mojej perspektywy aplikacja na Mi Box’ie działa tak samo sprawnie jak na 4K multi, wcześniej miałem iwu200 i mam wrażenie że tam dekoder przy szybszej zmianie kanałów łapał zadyszkę. A co do samego uruchomienia to w przypadku nowej oferty na światłowód, i przy połączeniu z Funboxem 6 (nie wiem jak to się zachowuje przy innych routerach) aplikacje loguje automatycznie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
@Kacper3006napisał(-a)Z mojej perspektywy aplikacja na Mi Box’ie działa tak samo sprawnie jak na 4K multi, wcześniej miałem iwu200 i mam wrażenie że tam dekoder przy szybszej zmianie kanałów łapał zadyszkę. A co do samego uruchomienia to w przypadku nowej oferty na światłowód, i przy połączeniu z Funboxem 6 (nie wiem jak to się zachowuje przy innych routerach) aplikacje loguje automatycznie.
Skoro ma działać "mobilnie" to nie ma nic do rzeczy jak jest połączenie do internetu zastawione. Powinno działać z każdym ruterem, nawet mobilnym od konkurencji.
Międzymordzie aplikacji jest identyczne jak w dekoderze Straeam 4k (który był dostępny dla klasycznej usługi TV). Na temat "łapania zadyszki" przez IWU200 (czy ICU100) powiem tyle, że to raczej mity. Responsywność wszystkich jest podobna, a jakość obrazu zależy tylko od dosyłu (i oczywiście TV).
Pytanie do Ciebie @Kacper3006: czy jakość obrazu w tej usłudze zależy od obciążenia łącza czy nie? Tzn. jeśli puścisz speedtest na komputerze, to nie ma zakłóceń na TV podłączonym do tego samego rutera?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
@j131 i zapewne działa przez dowolną sieć tyle, że wtedy wymaga logowania. We własnej sieci uruchamia się bez logowania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
Od razu powiem, że Mi Box jak i dekoder 4K Multi są podpięte przez Wi-Fi. Zrobiłem kilka razy Speedtest na komputerze po kablu jak i po WiFi i żadnych problemów z zacinaniem jak spadku obrazu w czasie robienia Speedtestów na żadnym z tych urządzeń nie było.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TV Orange bez dekodera
Tak, oba mogą działać w tym samym monecie.
Różnic w działaniu jak są oba włączone nie zauważyłem.
Każde z urządzeń to koło -10Mb/s na speedtescie.