TV Orange bez dekodera

ROZWIĄZANE

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8672
  • 35075
  • 293

TV Orange bez dekodera

Dzięki za sprawdzenie, upewnię się tylko: te 10Mbps na urządzenie faktycznie widać na teście? Nie piszesz tego tylko na podstawie teorii, tylko faktycznie widzisz różnicę w cyferkach? Sorry że tak drążę, ale ciekawi mnie działanie tej nowej TV, a nie mam jak sprawdzić.
Jeszcze jedno mnie interesuje: czy jest jakieś (jakie?) opóźnienie sygnału w stosunku do naziemnej TV? Dałbyś radę to sprawdzić? Konkretnie chodzi mi o to, że OTT dostarczana do dekodera Stream 4k ma około półminutowe (czyli całkiem pokaźne, trudno je przeoczyć) opóźnienie w stosunku do sygnału multicast, i jeszcze nieco większe w stosunku do naziemnego sygnału. Czy ta nowa usługa TV (jako że też jest OTT, być może z tego samego źródła) też ma takie opóźnienie?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 94
  • 359
  • 6

TV Orange bez dekodera

Co do speedtestów w czasie działania wygląda to tak 

Kacper3006_0-1746028076254.jpeg

A opóźnienia w porównaniu z DVB-T nie mam jak sprawdzić bo nie mam anteny.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2593
  • 10063
  • 38

TV Orange bez dekodera

a co tu porównywać. Wystarczy złapać czas na pasku którejś tv info i porównać z czasem na swoim androidzie - ten jest najprawdziwszy z łatwo dostępnych. Jeszcze w czasach naziemnej analogowej "mierzyłem" opóźnienie do niej DVB-T i "wychodziło" mi około 10 sekund. Ale to opóźnienie nie musiało być stałe i mógł na to mieć wpływ rozmiar bufora odbiornika, a także zależeć od konkretnego urządzenia. Na dosyle sygnału też są jakieś opóźnienia, bo transmisja dziś jest cyfrowa. I taka by również była dla TV naziemnej analogowej, gdyby ta nadal była. Ciekawe jak by w niej dzisiaj "późnił" się zegarek na pasku.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 0

TV Orange bez dekodera

My właśnie taką mamy i u nas działa dobrze

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8672
  • 35075
  • 293

TV Orange bez dekodera

@Diviananapisał(-a)