TV Orange bez dekodera

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 112
  • 149
  • 1

TV Orange bez dekodera

Ja korzystam z apki na Android TV, bo nie brałem dekodera. Od ponad tygodnia dopiero, ale wg mnie działa to całkiem ok.

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 15
  • 61
  • 0

TV Orange bez dekodera

Ta aplikacja będzie działać tylko w przypadku wykupienia co najmniej Start TV? Rozumiem, że nie ma żadnych niekodowanych kanałów, dostępnych dla każdego klienta światłowodu Orange - na podobnej zasadzie, jak niekodowane kanały DVB-S u dostawców internetu przez HFC?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8974
  • 36508
  • 301

TV Orange bez dekodera

@ksqnapisał(-a)

Ta aplikacja będzie działać tylko w przypadku wykupienia co najmniej Start TV? Rozumiem, że nie ma żadnych niekodowanych kanałów, dostępnych dla każdego klienta światłowodu Orange - na podobnej zasadzie, jak niekodowane kanały DVB-S u dostawców internetu przez HFC?

Autoryzacja dostępu do tej aplikacji jest możliwa tylko dla umów światłowodowych zawartych na nowych warunkach. Tak, hasło "StartTV/ExtraTV" to mniej więcej to. Nie chodzi o kanały tylko w ogóle o uruchomienie aplikacji. To jest warunek absolutnie i rygorystycznie przestrzegany, wygląda wręcz na jakieś ograniczenie techniczne po stronie systemów operatora, choć formalnie jest to kwestia po prostu (od)blokowania dostępu do usługi. 

W innych umowach (takich jak Love czy mobilna TV) dostęp jest tylko do aplikacji TV GO, i tam są rozmaite poziomy "dostępu do kanałów", zależne od umowy jak i tego gdzie się odbiornik znajduje. 

• 512
  • 1900
  • 1

TV Orange bez dekodera

W moim przypadku to jak zakup kota w worku.

Nie wiadomo jak ta usługa działa, czy spełnia oczekiwania. Nowa umowa lub aneks. Chyba, że telefonicznie to można odstąpić do 2  tygodni, ale jak ktoś woli kontakt face to face z drugim człowiekiem to jest to mega moim zdaniem nie mądra decyzja. Dlatego jestem m.in. na nieokreślonym. Obserwuję rynek. Albo się szanujemy wzajemnie, albo nie I się możemy pożegnać.

A 2 tygodnie to i tak za mało na testy. Jak nie pasuje to za dopłatą..multi. ech....

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2349
  • 7115
  • 228

TV Orange bez dekodera

Zawsze mozecie wykupic samą TV do testów. start z extra 52 zł na czas nieokreślony - bez dekodera działa na każdym necie

• 512
  • 1900
  • 1

TV Orange bez dekodera

Zapytałem panią w Salonie. Żeby był Start/ Extra to muszę podpisać umowę terminową.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8974
  • 36508
  • 301

TV Orange bez dekodera

@Arti_Kn_Plnapisał(-a)
Zawsze mozecie wykupic samą TV do testów. start z extra 52 zł na czas nieokreślony - bez dekodera działa na każdym necie

Ale jak już masz jeden typ umowy to innej na TV nie zawrzesz.

Poza tym czy jest tu ktoś komu apka Orange TV faktycznie działa na każdym necie? 

Jak na razie wszyscy twierdzą że nie, a ja nie mam jak sprawdzić.

Ktokolwiek widział takie zwierzę?