- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
Mam dekoder jak w temacie podłączony aktualnie w paśmie 2,4GHz z routerem Funbox 2.0 (monter konfigurował i jak się okazało wogóle nie włączył mi WiFi 5GHz w Funboxie, sam to później zrobiłem).
Niestety uważam, że czasami połączenie nie wyrabia i pojawiają się artefakty/kasza na ekranie tv.
W opcjach dekodera widzę informację, że pasmo WiFi jest około 1Mbps (!?):
Stąd pomysł na połączenie w paśmie 5GHz i pytanie jak to zrobić. Zaznaczam że SSID obydwu sieci się różni, klucz jest ten sam.
W tym samym miejscu gdzie stoi dekoder połączenie w paśmie 5GHz jest możliwe bez problemu i znacznie szybsze niż w 2.4GHz (przetestowane na smartfonie z kartą Wifi AC i WiFi analyzer).
Przy okazji - znacie sposób na identyfikacje w Funbox 2.0, które urządzenia są podłączone do 2,4GHz a które do 5 GHz? Bardzo ubogie opcje na routerze w porównaniu z Netią którą miałem do tej pory.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jonneb, kliknij tutaj - ORANGE EKSPERT - Jak podzielić pasmo Wi-Fi na modemie Orange FunBox 2.0 i 3.0?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sagemcom WHD 80 i WiFi 5GHz - jak?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jonneb, kliknij tutaj - ORANGE EKSPERT - Jak podzielić pasmo Wi-Fi na modemie Orange FunBox 2.0 i 3.0?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jeśli któraś z odpowiedzi okazała się dla Ciebie pomocna, to - śmiało! - oznacz ją :). Szczegóły poniżej:
- jeśli założyłeś temat i pojawiła się dobra odpowiedź lub rozwiązanie - oznacz najlepszą odpowiedź klikając w przycisk
Podziękujesz w ten sposób osobie, która pomogła i pomożesz osobom, które będą miały podobne pytanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
niestety nie mam w ustawieniach WiFi takiej opcji jak częstotliwość może to jakaś starsza wersja Funboxa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś