- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej wszystkim:)
Czy jest możliwość połączenia Dekodera Samsunga ICU100 ze wzmacniaczem wifi TPLINK RE200?
Próbuję zgrać dekoder z tym urządzeniem i cały czas mi łapie sygnał z głównego modemu Funbox 3.0.
A jak przeniosę dekoder do drugiego pokoju to wyskakuje błąd i jest napisane że modem jest za daleko od tunera.
Jak by dekoder zupełnie nie widział wzmacniacza wifi.
A właśnie najważniejsze jest dla mnie by działał w tym drugim pokoju.
Był bym wdzięczny za wszelkie sugestie.
Artur
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Reters Zrób tak, że podłącz TPLINK RE200 z Funboxem, a dekoder do repeatera kablem. Przy połączeniu Funbox WIFI- Repeater Wi-Fi - Dekoder WIFI nie śmiga to dobrze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód dekoder ICU 100 + Wzmaczniacz sygnału TPLINK RE200
Dekoder musi być sparowany z funbox jeśli masz 3.0 to 3.0 bez pośrednio raczej nie da się inaczej .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Reters Zrób tak, że podłącz TPLINK RE200 z Funboxem, a dekoder do repeatera kablem. Przy połączeniu Funbox WIFI- Repeater Wi-Fi - Dekoder WIFI nie śmiga to dobrze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobrze. Dzisiaj po południu kupie kabelek.
Jeszcze tylko pytanie. W repeater mam ustawioną częstotliwość 2.4GHz a wyłączone 5GHz. Posiadam prędkość internetu 100MB. I używane by były dwa dekodery ICU100 w pierwszym pokoju(po wifi z funboxem) oraz IWU200 (z repeaterem połączonym kablem) tak jak sugeruje Borax.
Czy jak by takie połączenia się sprawdziły to lepiej podwyższyć prędkość do 300mb?
Na początku września podpisuje nową umowę i tak się zastanawiam czy nie zwiększyć prędkości. Może lepiej by śmigała telewizja?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Reters Prędkość internetu nie ma znaczenia przy światłowodzie. Teraz umowy na mniejszą prędkość niż 300 Mbit/s nie podpiszesz. Bardziej bym się martwił o to, że połączenie Wi-Fi nie będzie Ci stabilnie działać na dwóch dekoderach.
WiFi nadaje się do podłączenia dekodera(i to jednego) tylko w ostateczności, w przypadku braku możliwości położenia przewodu. Takie są moje doświadczenia z natury. Tylko połączenie kablowe oferuje stabilność działania. Wiem, że marketing Orange w stosunku do TV po Wi-FI jest mocno pozytywny.
Oczywiście, lepiej żeby repeater działał w sieci 5GHz.
P.S. Kabel masz w zestawie z dekoderem i funboxem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I tutaj jest diabełek pogrzebany. W salonie powiedzieli mi że mogę do głównego dekodera połączyć bezprzewodowo nawet 3 nowe dekodery IWU200 i będzie działać. I tak jak Borax zauważyłeś, na razie to mi działa tylko 1 po wifi i to główny i to tylko w jednym pokoju. Więc dziewczyna się trochę myliła mówiąc że będzie wszystko działać stabilnie.
Oczywiście, myślę też o przeprowadzeniu kabli. Tylko problem jest taki, że ruter jest w innym domu u rodziców. Jest to dom jednorodzinny a ja mieszkam w takim dobudowanym mieszkaniu. I jedyna możliwość poprowadzenie kabli na zewnątrz w ścianie oraz przebicie się do dwóch pokoi.
Dziękuję Ci za sugestie. Powiadomię wieczorem jak dekoder działa przez przewód z tplinkiem. I może uaktualnie sieć 2.4 i 5GHz Bo na ten moment nie mam aktywnego 5GHz.
Ciepłego dnia:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@RetersMyślałeś o Smart WiFi Box?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie mam Funboxa 2.0 w jednym pokoju, a w drugim dwa dekodery Samsunga połącznie po WiFi 5 GHzi telewizja działa poprawnie. W menu dekodoera jest chyba -63 dBm albo -65 dBm siły sygnału.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Sebastian1 a ja miałem taki przypadek, że router 3m od Orange Wi-Fi Extendera(dekoder UHD88) i zrywało. Nie ma reguły.
@Reters No to pani chciała hurra optymistycznie sprzedać usługę. Później technik się martwi na instalacji albo uszkodzeniu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BORAX to uhd 88 ma wifi?
- « Poprzedni
-