- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Esim a Samsung Galaxy Watch LTE eSIM
Ok, dzięki wielkie za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ORANGE EKSPERT - Jak wgrać Ekstra kartę eSIM do zegarka Samsung?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kolego Gustaw, czytałem Twoje informacje i muszę przyznać, że konsultanci orange mogliby się od Ciebie uczyć. Reasumując mój 805 z klonem działda od tygodnia 🙂 .
Jeszcze raz dzięki za porady.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panowie i Panie
Żeby wydłużyć pracę baterii nawet do ponad 2 dni w Galaxy watch i Gear S3 należy wyłączyć wszystkie powiadomienia w aplikacji Samsung health. Sprawdzone i działa na Galaxy watch SM-R805 z ekstra eSIM. 😀 Należy też sprawdzić pomiary baterii z Tarczy zegarka jeżeli są duże to wyłączamy czujniki w tarczy w zakładce Uprawnienia w zegarku. Jeśli mamy ich więcej to we wszystkich wyłączamy. Udanej zabawy życzę 😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To ja może jeszcze napomknę nieśmiało do autora tematu - @Zdave 🙂
Jeżeli uważasz, że któryś z postów zasłużył na oznaczenie (wyróżnienie, dzięki któremu inni użytkownicy będą mieli łatwiej dotrzeć do przydatnych informacji), to - śmiało! - skorzystaj z przycisku 'Oznacz jako rozwiązanie'
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jaro4700 miałem ten sam problem, zegarek z niemieckiego Amazona z obsługa LTE, i nie mogłem go aktywować z dodatkowa karta eSim z Orange, ale udało mi się rozwiązać problem.
Co należy zrobić, zmienić kod CSC na kod Orange czyli OPV, i wtedy zegarek pozwala na konfiguracje karty eSim.
Zmiana kodu CSC jest opisana na stronach XDA, troszkę jest z tym zabawy ale nie wymaga reinstalacji softu, taka drobna uwaga zmiana kodu powoduje reset do ustawień fabrycznych telefon.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Można o jakąś instrukcję po Polsku, aby to zrobić? Będę wdzięczny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przymierzam się do kupienia tego zegarka w Orange, przeczytałem ten wątek od początku i rozumiem, że usługa parowania poprzez LTE eSIM od maja tego roku działa już właściwie.
Jednak mimo wszystko chciałbym spytać, bo nie wszystko jeszcze do końca rozumiem, czy ten zegarek można sparować eSIM z dowolnie wybranym numerem z Orange ?
Posiadam Orange Love i dwa numery i chciałbym zostać przy tym, który używam od lat, a nie zmieniać dla zegarka na jakiś inny..
Czy ten zegarek w swoich ustawieniach posiada polskie menu...?... bo data na przykład wyświetla się po angielsku,,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprzedałem Gear S2 z eSIM i kupiłem Samsung Watch 42 815F z Anglii. Zmieniłem kod regionu na OPV i działa w Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kupiłem Galaxy Watch LTE eSIM i chciałbym spytać posiadaczy konkretnie tego modelu, co oprócz rozmów i wiadomości będzie mi działało w zegarku i w aplikacji Galaxy Wearable jeśli włączę sobie w Orange usługę LTE eSIM......? Bo po WiFi z tego co widzę tylko działają powiadomienia..
Rozumiem, że do sterowania ustawieniami, zmianami tarcz, itp. i tak potrzebny jest tylko i wyłącznie bluetooth ?