- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry. W lipcu opisywałem problem:
https://nasz.orange.pl/t5/Dekodery-i-inne/4K-stream-problem-po-pierwszym-uruchomieniu/td-p/321176
Dzisiaj w nocy dekoder, a z nim TV samoistnie się włączył, wyłączyłem sprzęt pilotem, ale dekoder jeszcze kilkukrotnie się włączył. Rano odłączyłem dekoder od zasilania i po 6 godzinach włączyłem zasilanie, wyświetlił się ekran z "android recovery". Resetowanie nic nie dało. Zgłosiłem problem na czacie, konsultant zrobił zlecenie na wymianę i po godzinie 14 poszedłem do salonu ORANGE i wymieniłem bez problemów dekoder. Podłączyłem sprzęt i na razie działa.
Zaskoczyło mnie, że moje ustawienia kanałów ulubionych, ostatnio oglądanych zostały zachowane. W multinagrywarce były też nagrane programy i zaplanowane nagrania, ale te dane są chyba przechowywane ogólnie mówiąc gdzieś w chmurze.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slawmognapisał(-a)Zaskoczyło mnie, że moje ustawienia kanałów ulubionych, ostatnio oglądanych zostały zachowane.
Zadziało się tak zapewne za sprawą aplikacji Orange TV zastosowanej w dekoderze która to zapamiętała Twoje ustawienia dotyczące kanałów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slawmognapisał(-a)Zaskoczyło mnie, że moje ustawienia kanałów ulubionych, ostatnio oglądanych zostały zachowane.
Zadziało się tak zapewne za sprawą aplikacji Orange TV zastosowanej w dekoderze która to zapamiętała Twoje ustawienia dotyczące kanałów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder 4K Stream kolejny raz problem
@slav72 pewnie tak, dane aplikacji Orange TV chyba też są zapisywane w chmurze na koncie konkretnego użytkownika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chętnie bym wymienił na ten model szkoda że nie obsługuje HDD co mnie osobiście blokuje bo często nagrywam audycje 🙂
Pozdrawiam WAS 😘
mam nadzieje że będzie jakaś nowość łącząca wszystkie dekodery i ich opcje w jeden dobry dekoder 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem jak są zabezpieczane dane z apki, ale skoro to Android to pewnie na koncie Googla. Co do multinagrywarki, to dane wytrzymują wymianę dekodera (każdego, niezależnie od modeli), więc muszą być gdzieś na koncie klienta zapisane. Tak czy owak dobrze że działa, przynajmniej na razie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Po pierwszym uruchomieniu wymienionego, nowego dekodera nie aktywowałem jeszcze konta Google, więc chyba dane aplikacji Orange TV są przechowywane na indywidualnym koncie w Orange, przypisanym do danej usługi/użytkownika.