- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wifi calling poza UE
Witam,
osoba będzie poza UE przez chwilę. Abonament biznesowy w Orange. Do skorzystania z Internetu będzie lokalna karta SIM w routerze mobilnym. Roaming wyłączony (czy lepiej tryb samolotowy?), poczta głosowa wyłączona. Czy jeśli zajdzie potrzeba zadzwonienia bądź odebrania połączenia, wysłania /odebrania SMS/MMS, to jaki jest koszt po wifi calling? Na stronie Orange jest "niski bądź jego brak" (np. połączenie do Polski to koszt rozmowy międzynarodowej (czyli raczej niezbyt niski)...
Z kolei tu: https://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binar ... 1686234604 , jest napisane , że zadzwonienie do Polski jest gratis ?
Gdzie mógłbym otrzymać pewną informację jaki jest koszt używania telefonu (poza UE) oraz usługi wifi calling (o ile wszystkie):
- wykonanie rozmowy do Polski
- odebranie rozmowy z Polski
- wysłanie SMS do Polski
- odebranie SMS z Polski
- wysłanie MMS do Polski
- odebranie MMS z Polski
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wifi calling poza UE
@MaciejLoret możemy podać ogólne info, ale jeśli jesteś biznesowym, warto podpytać na infolinii biznesowej 510600600 lub swojego opiekuna, bo dopasuje odpowiedź do Twojego planu biznesowego
Zerknij też na tej stronie w pytaniach na dole
https://www.orange.pl/zobacz/wylaczamy-3g
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wifi calling poza UE
Witam,
to JDG - nie ma opiekuna.
Jeśli chodzi o linki, to dziękuję bardzo, są na zasadzie - ja chcę kupić ziemniaki a dostaję linki odnośnie mody na Zanzibarze ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wifi calling poza UE
@MaciejLoret jedno osobowa firma?
To wcale bym nie korzystał do dzwonienia poza UE, taniej będzie z lokalnej SIM dzwonić i internet też będzie 😎
Inna sprawa że jest infolinia dla biznesu i skorzystać z tego warto, bo my niewiele doradzimy, konsultant ma wgląd w oferty Orange, tu jest forum użytkowników usług Orange 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wifi calling poza UE
Witam,
może i taniej, ale niektórzy nie odbiorą nieznanego numeru z prefiksem z jakiegoś zadupia kuli ziemskiej. Ja w każdym razie nie odbieram...
W dodatku chodzi też o odbieranie (trzeba wszystkich powiadomić na jaki numer trzeba dzwonić a będzie to rozmowa międzynarodowa )...
W każdym razie dziękuję ...
Liczyłem, że ktoś testował np. zakup lokalnej karty SIM do routera mobilnego. W telefonie tryb samolotowy, wifi calling i voila... Pytanie czy się da i jakie są wówczas ceny ( o ile to w ogóle jest płatne)...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wifi calling poza UE
To korzystać z Whatsapp 😎
Prosty komunikator i nie generuje kosztów 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wifi calling poza UE
Witam,
Z całym szacunkiem... Proszę skupić się na pomocy a nie rozwiązaniach które nie mają racji bytu w mojej sytuacji.
Mówimy o komunikacji z osobami, które nie potrafią wysłać albo odebrać SMSa, nie słyszeli o komunikatorach, nie chcą, nie potrafią albo nie mają na czym samodzielnie zainstalować oprogramowania, itd...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wifi calling poza UE
@MaciejLoret w drugim linku w pytaniach jest sporo o wificalling, a przecież taryfy po tej usłudze są takie same jak normalnie w roamingu. Różnica jest technologia dzwonienia.
Nie wiemy jakie masz plany taryfowe w swojej działalności i ofercie, więc porada będzie wróżeniem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wifi calling poza UE
Cześć @MaciejLoret
Przesyłam Ci linka do strony Orange Pomoc techniczna Wi-Fi Calling w Orange https://www.orange.pl/omnibook/wi-fi-calling-w-orange#
Znalazłem coś takiego w punkcie 3 Ile kosztuje korzystanie z Wi-Fi Calling?
1. Połączenia wychodzące Wi-Fi Calling:
- w kraju - zgodnie z Twoim planem taryfowym
- w roamingu UE do Polski - rozliczenie jak za połączenia krajowe
- w roamingu poza UE (z wyjątkiem połączeń do Polski) - rozliczenie zgodnie z cennikiem połączeń międzynarodowych
- międzynarodowe - rozliczanie zgodnie z cennikiem połączeń międzynarodowych, realizowanych z Polski na numery zagraniczne.
2. Połączenia przychodzące Wi-Fi Calling:
- w kraju i w roamingu UE - bezpłatnie,
- w roamingu poza UE - bezpłatne.
3. Wysyłanie SMS / MMS:
- w kraju - zgodnie z Twoim planem taryfowym,
- za granicą w roamingu UE - zgodnie z Twoim planem taryfowym,
- za granicą w roamingu poza UE - rozliczanie zgodnie z cennikiem.
Może Ci coś to pomoże
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wifi calling poza UE
@MaciejLoret można po Vowifi dzwonić i pewnie tanio, ale trzeba mieć stosowny plan, to trzeba dogadać na infolinii biznesowej, w UE było by za darmo 😎
- « Poprzedni
- Następny »