Rejestracja numeru

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 7
  • 0

Rejestracja numeru

Witam, będę podpisywać umowę na Orange Love i mam pytanie,

dostaję niepotrzebny mi abonament na telefon, czy można ten numer zarejestrować na kogoś innego? Czy musi być na mnie i w razie jakichś problemów osoby której bym dał to ja będę wzywany np. na policję?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32928
  • 39699
  • 1397

Rejestracja numeru

No niestety oferta Orange Love wymaga, aby wszystkie usługi były na jedną osobę.
Co do wzywania na policję - to już kwestia konkretnych zagadnień. Jeśli ktoś dzwoni z fałszywymi bombami, to wzywany możesz być, ale raczej nie Ty poniesiesz konsekwencję. Ale udostępnianie karty sim nie odpowiedzialnej może skutkować wysokim rachunkiem (usługi premium/elektroniczne można zablokować, ale blokady można zdjąć - a są też i inne opcje na nabicie rachunku).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32928
  • 39699
  • 1397

Rejestracja numeru

No niestety oferta Orange Love wymaga, aby wszystkie usługi były na jedną osobę.
Co do wzywania na policję - to już kwestia konkretnych zagadnień. Jeśli ktoś dzwoni z fałszywymi bombami, to wzywany możesz być, ale raczej nie Ty poniesiesz konsekwencję. Ale udostępnianie karty sim nie odpowiedzialnej może skutkować wysokim rachunkiem (usługi premium/elektroniczne można zablokować, ale blokady można zdjąć - a są też i inne opcje na nabicie rachunku).

• 10
  • 7
  • 0

Rejestracja numeru

Raczej funkcji premium bez dostępu do serwisu telefonicznego/internetowego nie da się odblokować.

Ale fakt, serwis telefoniczny orange i ich weryfikacja(kiedy nie posiada się kodu abonenckiego) jest dość łatwa do przejścia, data urodzenia, imię i nazwisko i rodzaj faktury

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Rejestracja numeru

Zawsze możesz nie aktywować karty i.....po sprawie.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32928
  • 39699
  • 1397

Rejestracja numeru

Na zdjęcie blokad musi być pełna weryfikacja. Poza tym jest wiele usług które mogą nabić rachunek a nie są blokowalne.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5534
  • 18920
  • 187

Rejestracja numeru

@Simon696, trochę się spóźniłem, ale z ciekawości pociągnę temat. Piszesz, że w pakiecie jest niepotrzebny Tobie abonament telefoniczny? Co przez tę niepotrzebność rozumiesz? Bo jeśli dlatego, że masz numer, abonament w Orange i kolejny jest Ci niepotrzebny, to na swoim przykładzie chcę Cię poinformować, że da się przejść na pakiet Orange Love (4 usługi w jednym) łącząc wszystkie posiadane wcześniej - miałem FunPack'a i abonament - > połączono mi w jeden pakiet Orange Love, co oznacza też oszczędność w moich opłatach. Jeśli masz w innej sieci, to chyba w zależności od czasu związania umową z tą inną siecią, można było rozważyć przeniesienie numeru. 

• 10
  • 7
  • 0

Rejestracja numeru

Niepotrzebny bo już mam rodzinny w Orange, także rezygnacja z tamtego powoduje iż musiałyby być dokupione 2 dodatkowe.

A jakie inne usługi nie są blokowane?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32928
  • 39699
  • 1397

Rejestracja numeru

Doładowanie numerów na kartę... niektóre usługi międzynarodowe... ciężko wymienić bo nie są to zbyt popularne opcje.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Rejestracja numeru

Większość usług premium da się poblokować, więc.....Internet też po wykorzystaniu pakietu może zwolnić do okreslonej prędkości i nie naliczą się już dodatkowe opłaty...tak więc....

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32928
  • 39699
  • 1397

Rejestracja numeru

Orange Love ma schodki albo usługę "nie chcę schodków" - niestety nią można sterować smsem.

Usługi premium można wszystkie zablokować. Tylko są jeszcze usługi elektroniczne (zakupy np. w sklepach z aplikacjami typu google play; to nie jest to samo co usług premium w "pomarańczowym" języku), ale też jest możliwość założenia blokady. 

Dawanie nieodpowiedzialnej lub złośliwej osobie karty sim jak dla mnie jest ryzykowne.