- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, będę podpisywać umowę na Orange Love i mam pytanie,
dostaję niepotrzebny mi abonament na telefon, czy można ten numer zarejestrować na kogoś innego? Czy musi być na mnie i w razie jakichś problemów osoby której bym dał to ja będę wzywany np. na policję?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co do wzywania na policję - to już kwestia konkretnych zagadnień. Jeśli ktoś dzwoni z fałszywymi bombami, to wzywany możesz być, ale raczej nie Ty poniesiesz konsekwencję. Ale udostępnianie karty sim nie odpowiedzialnej może skutkować wysokim rachunkiem (usługi premium/elektroniczne można zablokować, ale blokady można zdjąć - a są też i inne opcje na nabicie rachunku).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co do wzywania na policję - to już kwestia konkretnych zagadnień. Jeśli ktoś dzwoni z fałszywymi bombami, to wzywany możesz być, ale raczej nie Ty poniesiesz konsekwencję. Ale udostępnianie karty sim nie odpowiedzialnej może skutkować wysokim rachunkiem (usługi premium/elektroniczne można zablokować, ale blokady można zdjąć - a są też i inne opcje na nabicie rachunku).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rejestracja numeru
Raczej funkcji premium bez dostępu do serwisu telefonicznego/internetowego nie da się odblokować.
Ale fakt, serwis telefoniczny orange i ich weryfikacja(kiedy nie posiada się kodu abonenckiego) jest dość łatwa do przejścia, data urodzenia, imię i nazwisko i rodzaj faktury
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rejestracja numeru
Zawsze możesz nie aktywować karty i.....po sprawie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rejestracja numeru
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rejestracja numeru
@Simon696, trochę się spóźniłem, ale z ciekawości pociągnę temat. Piszesz, że w pakiecie jest niepotrzebny Tobie abonament telefoniczny? Co przez tę niepotrzebność rozumiesz? Bo jeśli dlatego, że masz numer, abonament w Orange i kolejny jest Ci niepotrzebny, to na swoim przykładzie chcę Cię poinformować, że da się przejść na pakiet Orange Love (4 usługi w jednym) łącząc wszystkie posiadane wcześniej - miałem FunPack'a i abonament - > połączono mi w jeden pakiet Orange Love, co oznacza też oszczędność w moich opłatach. Jeśli masz w innej sieci, to chyba w zależności od czasu związania umową z tą inną siecią, można było rozważyć przeniesienie numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rejestracja numeru
Niepotrzebny bo już mam rodzinny w Orange, także rezygnacja z tamtego powoduje iż musiałyby być dokupione 2 dodatkowe.
A jakie inne usługi nie są blokowane?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rejestracja numeru
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rejestracja numeru
Większość usług premium da się poblokować, więc.....Internet też po wykorzystaniu pakietu może zwolnić do okreslonej prędkości i nie naliczą się już dodatkowe opłaty...tak więc....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rejestracja numeru
Orange Love ma schodki albo usługę "nie chcę schodków" - niestety nią można sterować smsem.
Usługi premium można wszystkie zablokować. Tylko są jeszcze usługi elektroniczne (zakupy np. w sklepach z aplikacjami typu google play; to nie jest to samo co usług premium w "pomarańczowym" języku), ale też jest możliwość założenia blokady.
Dawanie nieodpowiedzialnej lub złośliwej osobie karty sim jak dla mnie jest ryzykowne.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »