Pomocy numer usunięty z sieci

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 32
  • 0

Proszę o pomoc! 

Miałam umowę na abonament w Orange na abonament numery mój i męża która kończyła się w poniedziałek. Trzy miesiące temu zgłaszałam że umowy nie przedłużamy . W zeszłym tygodniu dzwoniłam do Orange i przeniesieniu numerów na kartę ale Pani stwierdziła że się nie da i możemy pozostać tylko w abonamencie. W sobotę pojechałam do salonu i pani stwierdziła że nie ma problemu i w ciągu 24 h numery będą przeniesione . W poniedziałek numery były nieaktywne brak sieci więc znów pojechałam do salonu co się dzieje i inna konsultantka stwierdziła że numery nie były przeniesione i można zrobić reklamacje . Czytając komentarze jestem przerażona że numery mogą do nas nie wrócić . Numery posiadamy prawie 20 lat i nigdy nie było problemu z przeniesieniem a teraz przez niekompetencję numeru zostały dezaktywowane. Zmienilibyśmy numery ale teraz  urodziłam wcześniaki gdzie ciągle jestem w kontakcie z różnymi lekarzami  specjalistami a podany jest numer w różnych instytucjach  który jest teraz nieaktywny . Drugi numer który posiada mąż mają jego klienci bo mąż prowadzi działalność i teraz nikt nie może sie z nami skontaktować ani my z kimkolwiek . Nie sądziłam że kiedykolwiek może wyjść taki problem . Pomocy ! Co teraz ? Czy jest szansa na odzyskanie numeru ? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15595
  • 64174
  • 825

@Patka96  napisz maila do Biura Prasowego. Do Wojciecha Jabczyńskiego. To sytuacja wyjątkowa. Pomoże...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 ODPOW. 15

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15987
  • 80

Złożyć reklamację telefonicznie czy listownie, numery są do odzyskania, tak z ciekawości jaką ofertę abonamentową mieliście Orange love?

• 6
  • 32
  • 0

@IreneuszCDnapisał(-a)

Złożyć reklamację telefonicznie czy listownie, numery są do odzyskania, tak z ciekawości jaką ofertę abonamentową mieliście Orange love?

Tak Orange Love. Czy reklamacja faktycznie coś da ?

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@Patka96  kontaktuj się z BOK, opisz wszystko dokładnie i złóż reklamacje.

reklamuj do skutku.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12105
  • 74

Generalnie to trzeba jak najszybciej zgłosić się na infolinię a nie do salonu. Z tego co pamiętam to do 7 dni od deaktywacji numeru, jest w miarę łatwo odzyskać go. Tylko trzeba ominąć pośredników i od razu dzwonić na infolinię.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15595
  • 64174
  • 825

@Patka96  napisz maila do Biura Prasowego. Do Wojciecha Jabczyńskiego. To sytuacja wyjątkowa. Pomoże...

• 6
  • 32
  • 0

Jak ominąć pośredników ? I pod jaki numer dzwonić ?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35102
  • 293

@Patka96napisał(-a)

...

konsultantka stwierdziła że numery nie były przeniesione i można zrobić reklamacje

...

No i? Nie tylko można, ale trzeba i to jak najszybciej. Czemu "konsultantka" nie przyjęła tej reklamacji?

@Patka96napisał(-a)

...

Trzy miesiące temu zgłaszałam że umowy nie przedłużamy . W zeszłym tygodniu dzwoniłam do Orange i przeniesieniu numerów na kartę

...

Czyli trzy miesiące temu wypowiedziałaś umowę, a dopiero w zeszłym tygodniu próbowałaś ocalić tak ważne dla ciebie numery? Trochę to karkołomne. Normalnie umowy których się nie przedłuża przechodzą na bezterminowe, niczego nie trzeba "przedłużać". Skoro umowa miała być zakończona, to musiało być złożone wypowiedzenie, i w tym wypowiedzeniu powinna być dyspozycja co dalej z numerami. Trzy miesiące temu, nie w zeszłym tygodniu.

Numer na infolinię jest powszechnie znany, zresztą skoro "w zeszłym tygodniu dzwoniłaś" to chyba wiesz na jaki numer dzwoniłaś? Żadnych magicznych obejść nie ma, musisz się skontaktować z operatorem i asertywnie domagać spełnienia obietnicy (cokolwiek ci obiecywano). 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15987
  • 80

Ja bym tak spróbował poprzez czat z Aplikacji FLEX (Oferta Orange) tam je przenieś, potem migrować do prepaid, Orange Lov to kłopotliwa oferta, jak się ją kończy, kiedyś numery były nie do odzyskania, teraz da się je przenieść do prepaid, ale cóż.... Trochę się zamieszało, ale da się to odkręcić, dzwonić do Orange do skutku.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@Patka96  510 100 100