Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pass2Mobile pobrana opłata

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 407
  • 1427
  • 9

@Anonim czy dajesz komuś swój telefon do korzystania z niego? Być może młodszemu członkowi rodziny? Który kiedyś zza pleców poznał jakie stosujesz ma nim zabezpieczenia?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 422
  • 2528
  • 0

@j131napisał(-a)
https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/Ograniczenie-automatycznego-udost%C4%99pniania-numeru-telefon...

Czyżby kolejny przykład działania tego mechanizmu? Już to wałkowaliśmy...

2 lata minęły, 25 głosów poparcia i... nic. Cisza i co jakiś czas zgłasza się kolejny poszkodowany 😞

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1357
  • 5473
  • 27

Cisza bo Orange nie ma nic z tym wspólnego. Jeżeli coś udostępnienia nr telefonu to tylko usługi Google z powiązanymi numerami.

Anonim

Nie dotyczy

marcin0216

Ok, dzisiaj wezmę na spytki mojego półtorarocznego syna, na bank maczał w tym swoje palce. 

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 209
  • 934
  • 24

@Anonimmiałem na myśli tego użytkownika, do którego została przesłana wiadomość z Twojego numeru (jak sam wspomniałeś w poprzednim poście). skoro Twój półtoraroczny syn ma już telefon, to może warto 😉

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 422
  • 2528
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

Cisza bo Orange nie ma nic z tym wspólnego. Jeżeli coś udostępnienia nr telefonu to tylko usługi Google z powiązanymi numerami.

Google ma coś wspólnego z Pass2Mobile?!

• 1357
  • 5473
  • 27

@bluesmanniaki  Nie chodziło mi o Pass2Mobile tylko o kawałek dyskusji, skąd szemrane firmy pozyskują nr teflonu na podstawie ciasteczek i danych z Google Services.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7271
  • 29714
  • 234

No i masz babo placek, obraził się.

Może w takim razie nie ma się co przejmować, skoro OP nie jest zainteresowany kontynuacją, to problemu jakby nie ma. Wracając na moment do pomysłu i sedna sprawy: nie jestem taki pewien czy to faktycznie Google, bo w poprzednim wątku zarzekano się że nawet dziewiczy numer telefonu był udostępniany i to nawet w trybie incognito. Mnie się tego nie udało odtworzyć na moich (bynajmniej nie dziewiczych) numerach, i w żadnym trybie, ale nie mam też powodu kwestionować, tym bardziej że ekspert też nie zakwestionował, tylko jakby potwierdził że coś na rzeczy jest.

• 1357
  • 5473
  • 27

Są różne mechanizmy ale wg mnie wszystkie i tak łączy Google.  Posądzenie Orange, o to, że wstawia nr telefonu przez API jest absurdalne.