Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pass2Mobile pobrana opłata

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20531
  • 59256
  • 803

@Samotnick We FLEX jest możliwość skorzystania z usług premium, ale najpierw należy konto premium zasilić odpowiednią kwotą, a i tak jest blokada do maksymalnej kwoty 45 zł miesięcznie. FLEX i NJU subskrypcja mają naturalne zabezpieczenie przed usługami premium jak i roamingiem poza UE czy połączeniami międzynarodowymi. 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2541
  • 12061
  • 103

@ketrasaArtur I właśnie ze względu na potwierdzoną przez Ciebie cechę wspomniałem o tych ofertach. Może ktoś to kiedyś przeczyta i wybierze którąś z nich aby nie dać się naciąć na dodatkowe opłaty.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7277
  • 29744
  • 234

Sam fakt że się zastanawiamy nad tym w takim kontekście świadczy o tym, że usługi abonamentowe grożą oszukaniem klienta przez operatora. Może jednak operator by się zastanowił jak to wpływa na PR? Czy te zyski od ewidentnych złodziei są tego warte?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 408
  • 1432
  • 9

Operator powinien brak odpowiedzialność za usługi świadczone za swoim pośrednictwem i działać proaktywnie na rzecz ochrony praw swoich abonentów. Pieniądze i Excel to nie wszystko! Wzywam Orange do opamiętania się, przeprowadzenia wewnętrznego postępowania wyjaśniającego i zablokowanie luki. Inaczej Orange staje się współwinne, mimo że twierdzi inaczej i umywa ręce.
Anonim

Nie dotyczy

Wczoraj  zgłosiłem sprawę na policję,  ewidentnie ktoś się włamał na telefon, bo nawet wyszła wiadomość z tego numeru sms-em do jednego z członków  rodziny gdzie w tym telefonie nie ma w ogóle takiej wychodzącej wiadomości.  Policjant bardzo ambitny powiedział że będzie drążył temat, no i w orange coś nie pykło, mimo cyber tarczy telefon zainfekowany. Mnóstwo prób logowania do Mój Orange, co chwile zmiana na max limitu opłat usług elektronicznych itp. Konsultanci oczywiście na początku winę próbowali zwalić na kogoś z otoczenia, dopiero mój *** sprawił że się tym bardziej zajęli i przyznali rację że był włam na telefon. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7277
  • 29744
  • 234

@Anonim,
Telefon (ten rzekomo zainfekowany) zostawiłeś na policji?

• 627
  • 1223
  • 5

zabezpiecz tel do analizy przez fachowcow chetnie zobaczylbym probki. Jaki to model i wersja softu? przyznales wrazliwe uprawnienia?

• 408
  • 1432
  • 9

Masz jakieś nietypowe apki zainstalowane? Coś spoza sklepu Play? Jaka wersja Androida? Z kiedy poprawki bezpieczeństwa? Jaka wersja apki mój Orange?

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 212
  • 949
  • 25

Sms do jednego z członków rodziny, po którym nie ma w telefonie śladu? No coś podobnego 😉

Radziłbym męczyć członka rodziny o to co oglądał w internecie i dlaczego dotyka Twojego telefonu 😉

Patrząc na stronę tego tworu, o ktorym wspomniałeś, są to serwisy watchmovie.pl i playvod.pl. więc chyba kinoman.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1369
  • 5538
  • 27

Ceber tarcza nie chroni przed zainfekowaniem. Ogólnie jest kilka rzeczy, które się nie zgadzają. Odniose się tylko do Androida.

1. SMS został wysłany? Ok jest to możliwe, ale żeby to zrobić musiałbys zainstalować aplikacje, której dasz prawa do tego. To sprawia, że prawdziwa aplikacja do SMS staję się nieaktywna. Na pewno byś to zauważył.

2. Jak wspomniałem wcześniej CT nie chroni. Musiałabyś zainstalować jakąś aplikacje spoza sklepu Play, co nie jest proste.

3. Są narzędzia do inwigilacji, nawet używają ich służby, ale są tak drogie w użyciu, że nie stosuje się ich do celów zarobkowych, a politycznych. Ale są to ataki na konkretne aplikacje, a nie na sam telefon.

4. Na 99% dałeś się zrobić w butelkę. I wcale się Ci nie dziwię. Sam jestem autorem aplikacji zabezpieczających telefony w korporacjach i już 2 razy o mało nie dałem się nabrać na numery socjotechniczne, także trzeba uważać...

5. Update postu. Specjalnie na potrzeby tego problemu zezwoliłem innej aplikacji wysyłać smsy. Co się stało? A , to że prawdziwa aplikacja stała się nieaktywna i wygląda tak:

Screenshot_20250321-063000.png