Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pass2Mobile pobrana opłata

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 8
  • 0

Cześć.
Może się ktoś już spotkał z podobną sytuacją. 
Sprawdzam mój orange, a tam niespodzianka za usługi elektroniczne 1041zł pobrana przez Pass2Mobile, a mam blokadę usług elektronicznych. Konsultant mi wpiera że musiałem ściągnąć tą blokadę, lub ktoś to zrobił przez mój orange. Logując się do aplikacji mój orange na telefonie potrzebny jest pin który znam tylko ja, logując się przez stronę internetową do mój orange wysyłany jest za każdym razem jednorazowy kod sms-em, to jak mógł ktoś to zrobić??????? Pisałem do tych co pobrali kasę oczywiście mają wywalone że z ich strony  wszystko było OK, że wysłali sms-y na każdą transakcję z potwierdzeniem i z pinem który gdzieś trzeba było użyć, a żadnych sms-ów nie dostałem . Orange odsyła mnie z kolei do tych co pobrali kasę, zostałem ****** na ponad tysiaka i oczywiście wszyscy to mają w ******. Nie wiem, chyba zgłoszę na policję, może to coś da.

20 ODPOW. 20

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 465
  • 1214
  • 13

Która to już taka sama historia. "Zewnętrzny dostawca usług", więc operator "nic nie może zrobić" - choć może (i robi to skwapliwie) dopisać opłatę do SWOJEJ faktury.

Ile czasu jeszcze będziemy musieli czekać - i ile jeszcze osób zostanie w ten sposób oszukanych (nazywajmy rzeczy po imieniu) - zanim operatorzy zdecydują się realnie zapobiegać takim sytuacjom? Bo mogliby to łatwo zrobić (pisałem o tym już kilka razy), ale nie zależy im na tym - bo na tym zarabiają (bo przecież część tych pieniędzy idzie do kieszeni operatora).

@fly1977- zacznij od oficjalnego pisma z reklamacją, na papierze, poleconym. Idź do rzecznika praw konsumenta. NIe masz podpisanej żadnej umowy z firmą Pass2Mobile, niech spróbują Ci udowodnić, że korzystałeś z ich usług. Nie poddawaj się.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 8
  • 0

Będę działał i to intensywnie, w nerwach nie napisałem że to na 585 zł Pass2Mobile i prawie 500 jakieś digital virgo. Wk.rza mnie to, że wszyscy wpierają mi że musiałem gdzieś jakiś pin wpisać, który otrzymałem przy każdej transakcji, a tych transakcji było czternaście, w odstępie kilku sekundowym i gadaj jak do ściany że ani jednej wiadomości tego typu nie dostałem. Także nie odpuszczę, ani orange, ani tym złodziejom.  

Janhalb, dzięki za odpowiedź

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 404
  • 1410
  • 9

Pewnie jakaś apka lub strona miała(ma?) uprawnienia do odczytu SMS, stamtąd kopiuje pin, a smsa usuwa, żeby nie było śladu.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7254
  • 29661
  • 234

https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/Ograniczenie-automatycznego-udost%C4%99pniania-numeru-telefon...

Czyżby kolejny przykład działania tego mechanizmu? Już to wałkowaliśmy...

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20494
  • 59138
  • 801

Takie tematy utwierdzają mnie w przekonaniu, że trzeba zostać w ofercie na kartę, gzie niewiele kasy się straci w razie niepeiwzianej sytuacji oraz należy kontrolować blokady premium na swoich numerach.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2538
  • 12051
  • 103

@ketrasaArtur Lub wybrać Flex/nju subskrypcja.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20494
  • 59138
  • 801

@Samotnick mam FLEX-a, z NJU sporadycznie też korzystam, głównie do testów. Mają jednak minusy, które zdecydowanie przeważają na korzyść oferty na kartę.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2538
  • 12051
  • 103

@ketrasaArtur W wymienionych przeze mnie ofertach nie trzeba bawić się w zgody/blokady, które automagicznie mogą się zmienić na niekorzyść użytkownika. Nie widzę w swojej subskrypcji możliwości korzystania z usług premium, czy źle szukam?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 557
  • 1940
  • 3

@Samotnicknapisał(-a)

@ketrasaArtur W wymienionych przeze mnie ofertach nie trzeba bawić się w zgody/blokady, które automagicznie mogą się zmienić na niekorzyść użytkownika. Nie widzę w swojej subskrypcji możliwości korzystania z usług premium, czy źle szukam?

We Flexie miałeś możliwość skorzystania z portfela który doładowałeś blik/gpay/applepay. 

Też w Prepaidzie możesz czasami doładowanie kupić kodami payback albo na pewnym portalu sprzedażowym