- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
► Temat, ze względu na charakter omawianego zagadnienia, został przeniesiony z kategorii O społeczności - Moderator Wiktor ◄
Może mi ktoś wytłumaczyć co to jest magazynowania paczki w oddziale
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Krystian123413, w związku z tym co napisałeś do mnie na PW, odpowiem tak. Dziwię się bardzo, że na forum operatora telekomunikacyjnego pytasz o to, co ma na myśli autor informacji, którą dostałeś od firmy kurierskiej. Tym nie mniej jednak dopowiem, że taka informacja oznacza, iż przesyłka jest już "w drodze", tyle, że chwilowo jest (była) w magazynie przeładunkowym pomiędzy oddziałami tej firmy kurierskiej. Dodam więcej, możesz się spodziewać kolejnej wiadomości, że "paczka została wydana kurierowi" i doręczenie planowane jest na .... (data, nawet godzina), ale kiedy to nastąpi, tego nie zgadnę. Nie raz byłem informowany o imieniu i kuriera i numerze telefonu do niego.
Update...
Wiesz, tak przy okazji, przypomniało mnie się, że czasami można dostać e-mail od wyłudzaczy danych.... Jeżeli nic nie zamawiałeś (chociaż zakładam, że zawarłeś jakąś umowę z Orangę, w ramach której masz dostać jakieś urządzenie (telefon, albo modem/router itp.) ) to lepiej nie odpowiadaj na takie e-maile. Natomiast w przypadku gdy oczekujesz dostawy paczki, to kiedy będzie dostawa przesyłki zależy też od tego jak daleko mieszkasz od punktu nadania paczki... myślę, jednak, że nie wcześniej niż jutro.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Paczka
@Krystian123413 @Od kogo dostałeś taką informację? Przekaz zdania jest prosty... Oddział gromadzi paczki po to żeby jednym transportem przerzucić do innego,, kolejnego punktu przeładunkowego, etapu dystrybucji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Krystian123413, w związku z tym co napisałeś do mnie na PW, odpowiem tak. Dziwię się bardzo, że na forum operatora telekomunikacyjnego pytasz o to, co ma na myśli autor informacji, którą dostałeś od firmy kurierskiej. Tym nie mniej jednak dopowiem, że taka informacja oznacza, iż przesyłka jest już "w drodze", tyle, że chwilowo jest (była) w magazynie przeładunkowym pomiędzy oddziałami tej firmy kurierskiej. Dodam więcej, możesz się spodziewać kolejnej wiadomości, że "paczka została wydana kurierowi" i doręczenie planowane jest na .... (data, nawet godzina), ale kiedy to nastąpi, tego nie zgadnę. Nie raz byłem informowany o imieniu i kuriera i numerze telefonu do niego.
Update...
Wiesz, tak przy okazji, przypomniało mnie się, że czasami można dostać e-mail od wyłudzaczy danych.... Jeżeli nic nie zamawiałeś (chociaż zakładam, że zawarłeś jakąś umowę z Orangę, w ramach której masz dostać jakieś urządzenie (telefon, albo modem/router itp.) ) to lepiej nie odpowiadaj na takie e-maile. Natomiast w przypadku gdy oczekujesz dostawy paczki, to kiedy będzie dostawa przesyłki zależy też od tego jak daleko mieszkasz od punktu nadania paczki... myślę, jednak, że nie wcześniej niż jutro.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Paczka
Taki status zależy od lokalizacji w której jest przypisany. Jeśli jest to miejscowość, gdzie jest baza DPD dla adresu doręczenia, to oznacza, że kurierzy w Twojej okolicy maja za wiele zleceń na liczbę dostępnych kurierów - w związku z czym trafiła na magazyn. Ew. też można oznaczać wyłączenie obsługi w danym dniu z uwagi na ew. liczne nieobecności czy warunki pogodowe (np. zamknięte drogi). To też można oznaczać ludzki błąd (kurier który nie obsługuje danego rejonu pobrał paczkę i nie doręczył, więc wróciła na magazyn), ew jest źle zaadresowana. Ważne jest aby kod pocztowy nie był brany "z internetów" (szczególnie z google maps), a był zgodny z "urzędową" numeracją zgodną z poczty polskiej https://www.poczta-polska.pl/hermes/uploads/2013/11/spispna.pdf
Jeśli nie jest do lokalizacja ostatniej bazy, jest to tak jak pisze @Misiek62
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Paczka
wracając jeszcze do tematu... Jeśli uważasz, że któraś z wypowiedzi była przydatna, to rozważ, czy nie warto byłoby jej oznaczyć. Dzięki temu inni użytkownicy będą mieli łatwiej do niej dotrzeć 🙂