Kod abonencki vs nowe MO

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2130
  • 6801
  • 70

Kod abonencki vs nowe MO

Wg IVR końcówka PUKa z nowej karty sim to nie to (co jest w sumie logiczne) a na infolinii tym razem spytali mnie o datę urodzenia. Jak będę miał z właścicielem więcej czasu to zadzwonimy, poczekamy i zmienimy ten kod.

Z drugiej strony co się stało z hasłami abonenckimi? (pytam, bo osobiście nigdy nie miałem abo w orange i nie wiem jak to finalnie funkcjonuje/funkcjonowało w odniesieniu do kodu abonenckiego)

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32940
  • 39743
  • 1398

Kod abonencki vs nowe MO

W Orange/Idei nie było haseł abonenckich jako takich. To tylko niektórzy doradcy wpisywali zamiast kodu litery (bo kiedyś można było). Ale obecnie wymagane są cyfry by mieć dostęp do serwisów sms/IVR z autoryzacją na kod abonencki.

Dla numerów na kartę używany od dawna jest PUK.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Kod abonencki vs nowe MO

@Piotrekk85, nie wiem, czy mówimy o tym samym, ale będąc od samego początku w tepsie (od pierwszej awarii) miałem sześciocyfrowy kod abonencki. Nadal służy do weryfikacji na błękitnej linii 19393, na czacie i obecnie także w aplikacji, by mieć możliwość szczegółowego wglądu w dane. To działa i jest u mnie na koncie:

PIN.JPG

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32940
  • 39743
  • 1398

Kod abonencki vs nowe MO

Ja pisałem o komórce. Tam obowiązują kody abonenckie.

Na stacjonarnym za czasów TP były hasła (litery i znaki), potem też z uwagi na serwisu IVR zamieniono na sześciocyfrowy PIN - i on nadal obowiązuje.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Kod abonencki vs nowe MO

@Piotrekk85, tym samym kodem abonenckim potwierdzam autoryzację także w smartfonie na aplikacji MO

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32940
  • 39743
  • 1398

Kod abonencki vs nowe MO

Bo można mieć ten same cyfry jako pin do stacjonarnych i kod abonencki dla komórek.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Kod abonencki vs nowe MO

@Piotrekk85, tylko chcę zwrócić uwagę, że ten pin, jak jest nazwany na koncie z usługą stacjonarną, był zarazem kodem abonenckim od samego początku, kiedy jeszcze nie miałem komórek w Orange. A skoro w systemie takowy był, został z automatu przeniesiony do umowy Orange Love i nikt nie powiedział, że służy jako kod autoryzacyjny w komórkach i na stacjonarnym. Więc rodzi się pytanie, czy system "połknie" zmiany i przeniesie na poziom aplikacji. Tego nie testowałem, więc z tego wynika, że w świetle dotychczasowego działania pinu, czy kodu, to ciągle ten sam sześciocyfrowy ciąg i nie było dwóch oddzielnych funkcji działania kodu, czy pinu.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32940
  • 39743
  • 1398

Kod abonencki vs nowe MO

Nie wydaje mi się, żeby działał automat. Zwykle to sprzedawca ręcznie "przeklepuje" kod. Ale może weszło nowe.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Kod abonencki vs nowe MO

Skoro nie ma innej opcji do zmiany, to pewnie wklepanie/zmiana/ przez klienta na koncie będzie tak samo skuteczna, jak przeniesienie ręczne w ich systemie w czasie sporządzenia nowej umowy, czy aneksu. Bo inaczej tej funkcji na koncie by nie było, a jest i dotyczy wszystkich usług klienta, podlegających takiej autoryzacji.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2130
  • 6801
  • 70

Kod abonencki vs nowe MO

Chwila, chwila. Mowa o abo komórkowym: czy PIN widoczny w Moje orange to jest to samo co kod abonancki? Lub czy może to być to samo?