- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kod abonencki vs nowe MO
Wg IVR końcówka PUKa z nowej karty sim to nie to (co jest w sumie logiczne) a na infolinii tym razem spytali mnie o datę urodzenia. Jak będę miał z właścicielem więcej czasu to zadzwonimy, poczekamy i zmienimy ten kod.
Z drugiej strony co się stało z hasłami abonenckimi? (pytam, bo osobiście nigdy nie miałem abo w orange i nie wiem jak to finalnie funkcjonuje/funkcjonowało w odniesieniu do kodu abonenckiego)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kod abonencki vs nowe MO
Dla numerów na kartę używany od dawna jest PUK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kod abonencki vs nowe MO
@Piotrekk85, nie wiem, czy mówimy o tym samym, ale będąc od samego początku w tepsie (od pierwszej awarii) miałem sześciocyfrowy kod abonencki. Nadal służy do weryfikacji na błękitnej linii 19393, na czacie i obecnie także w aplikacji, by mieć możliwość szczegółowego wglądu w dane. To działa i jest u mnie na koncie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kod abonencki vs nowe MO
Na stacjonarnym za czasów TP były hasła (litery i znaki), potem też z uwagi na serwisu IVR zamieniono na sześciocyfrowy PIN - i on nadal obowiązuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kod abonencki vs nowe MO
@Piotrekk85, tym samym kodem abonenckim potwierdzam autoryzację także w smartfonie na aplikacji MO.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kod abonencki vs nowe MO
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kod abonencki vs nowe MO
@Piotrekk85, tylko chcę zwrócić uwagę, że ten pin, jak jest nazwany na koncie z usługą stacjonarną, był zarazem kodem abonenckim od samego początku, kiedy jeszcze nie miałem komórek w Orange. A skoro w systemie takowy był, został z automatu przeniesiony do umowy Orange Love i nikt nie powiedział, że służy jako kod autoryzacyjny w komórkach i na stacjonarnym. Więc rodzi się pytanie, czy system "połknie" zmiany i przeniesie na poziom aplikacji. Tego nie testowałem, więc z tego wynika, że w świetle dotychczasowego działania pinu, czy kodu, to ciągle ten sam sześciocyfrowy ciąg i nie było dwóch oddzielnych funkcji działania kodu, czy pinu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kod abonencki vs nowe MO
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kod abonencki vs nowe MO
Skoro nie ma innej opcji do zmiany, to pewnie wklepanie/zmiana/ przez klienta na koncie będzie tak samo skuteczna, jak przeniesienie ręczne w ich systemie w czasie sporządzenia nowej umowy, czy aneksu. Bo inaczej tej funkcji na koncie by nie było, a jest i dotyczy wszystkich usług klienta, podlegających takiej autoryzacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kod abonencki vs nowe MO
Chwila, chwila. Mowa o abo komórkowym: czy PIN widoczny w Moje orange to jest to samo co kod abonancki? Lub czy może to być to samo?