Nie można wyświetlić tego widżeta.

Kiedy w końcu dostanę TV?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 51
  • 129
  • 0

Nie jest to światłowód. Czyli VDSL. 

Cóż zrobiłem zgłoszenie w Orange, mają sprawdzać łączę i się odezwą, niby do 24 h, więc pewnie w poniedziałek.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14614
  • 60123
  • 737

@19yanaz90 jak na VDSL masz 70Mb/ sek to tylko się ciesz...po co sprawdzać? Max to 80Mb/sek na centrali praktycznie..odjąwszy 8Mb/sek przy działającej IPTV to normalnie 60 powinno być.

• 51
  • 129
  • 0

No wiem, zasugerowałem osobie z obsługi klienta, że może by technika przysłać, żeby popatrzył na miejscu, to stwierdził że najpierw musi zrobić zgłoszenie i sprawdzić łącza.

Co zrobić, trzeba się przygotować na kolejną odsłonę mojej walki z Orange.. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14614
  • 60123
  • 737

@19yanaz90 przy takim łączu nie nastawiaj się na walkę, a raczej na świętowanie zwycięstwa. Znam osoby, które za taki speedtest by się dały pokroić...

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6917
  • 28372
  • 226

@19yanaz90: ale w czym widzisz problem? Bo nie za bardzo rozumiem... Subiektywnie odczuwasz że jekość IPTV jest nie taka jakiej oczekiwałeś? No cóż, możesz mieć rację, ale obawiam się że nic z tym nie zrobisz... W szczególności parametry które podałeś żadnej interwencji od operatora nie wymagają, wymuszając ją narażasz się na koszty.

Może jakieś materiały ilustracyjne byś zamieścił? Osobiście na IPTV bez FTTH bym się nie decydował, VDSL jest znacznie mniej niezawodny.

• 51
  • 129
  • 0

Na takie rozwiązanie liczę:

https://nasz.orange.pl/t5/Telewizja/Niska-jako%C5%9B%C4%87-obrazu-pikselizacja-telewizja-IPTV-po-Neo...

Bo mam wrażenie że mam identyczny problem 1:1. Tam został wymieniony port w centrali VDSL i zaczęło śmigać. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6917
  • 28372
  • 226

@19yanaz90: no właśnie, nie zamieściłeś ilustracji, ale skoro piszesz że obraz jest podobny jak w cytowanym wątku no to masz rację: nie powinien taki być, reklamuj.