- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
no własnie, czy ktoś może potwierdzić, czy da się zrobić taką karte internetową bez pinu???
Pani w salonie próbowała, i wywalało jej błąd!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moi drodzy - wszyscy zainteresowani tym tematem...
Na obecną chwilę karty U SIM 3w1 oferowane są WYŁĄCZNIE dla usług głosowych. Tylko dla takich usług (voice) możliwe jest wydanie tego typu kart.
▬
Jeśli chodzi o karty dedykowane do internetu mobilnego (date) - to w tym roku planowane są dla nich zmiany (właśnie w tym zakresie! )... Ale trudno określić jakieś konkretne ramy czasowe .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
Ja dostałem taką odpowiedź, mam nadzieję że tak szybko to zrobią 😉
W odpowiedzi na przesłane zgłoszenie informujemy, że w chwili obecnej nie mamy możliwości
zdjęcia blokady PIN dla kart SIM, w przypadku usług internetu mobilnego. Z uwagi na ww. problemy Operator Orange dokonuje aktualnie zmian, mających na
celu usprawnić ten proces. W połowie roku dla naszych Klientów będzie dostępna
tylko jedna karta do każdego typu połączeń, dzięki czemu dla usług internetowych
również będziemy dokonywać zdjęcia blokad PIN. Przepraszamy za chwilowe niedogodności.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
W moim wypadku dostałem taką kartę jako kartę dodatkową tylko do transmisji danych (5zł aktywacja + 5zł/mc). Nie ma na niej usług żadnych usług głosowych ale jest faktycznie powiązana z "główną" kartą SIM z usługami głosowymi+Internet i zużywa ten sam pakiet transmisji danych co karta główna. Przy czym dostałem ją na wyraźne życzenie w salonie, standardowo dają NFC Pass gdzie PINu wyłączyć nie można. Sprzedawca w salonie powedział, że do takiej funkcji może mi dać dowolną, musi ją tylko mieć w salonie.
Być może faktycznie w przpyadku 'niezależnego' SIMa do transmisji danych takiego dostać się nie da ale to jest tylko niepotrzeba komplikacja sprawy i pod górę dla klienta bo jeśli PIN jest gdzies potrzebny to przede wszystkim przy usługach głosowych a nie przy transmisji danych.
Trzeba też powiedzieć że Orange ogólnie jest w mocno tyle pod tym względem. Niedawno zrezygnowałem z SIMa abonamentowego tylko do transmisji danych w T-Mobile (na rzecz właśnie wyżej wspomnianego SIMa Orange 'tylko do transmisji danych') i tamten SIM miał możliwość wyłączenia PIN a SIM miał już ponad 2 lata. Nie zrobił bym tego gdyby SIM Orange nie miał mozliwości wyłączenia PIN...
Jeden z moich numerów telefonu Orange ostatnio przeniosłem też do Play i tamtejsze SIMy (do usług głosowych+transmisja danych) mają w ogóle wyłączone żądanie PIN, trzeba je włączyć jeśli się chce.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
Dobrze, że wspomniałeś o różowej sieci, właśnie szukałem informacji gdzie dostać taka kartę z możliwością zdjęcia PINU.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
Połowa roku minęła. Coś ruszyło w temacie bezpinowych simów do neta?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karty sim bez pinu?
Ruszyło, dzisiaj otrzymałem taką odpowiedź 🙂
Dzień dobry, tak, mamy już takie karty dostępne. Karty bez kodu PIN są wysyłane kurierem w formacie standardowym (mini SIM). Prosimy tylko o wskazanie adresu do wysyłki oraz informację, czy ma to być karta głosowa czy karta M2M? Dzięki naszym Klientom jesteśmy siecią #1. Dziękujemy za zaufanie.