Nie można wyświetlić tego widżeta.

Funbox 10 bez Wifi 7 dla nowej umowy na światłowód do 8gbit

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Dlaczego w marcu 2025 otrzymałem od Was modem Funbox 10 bez WIFI 7 pomimo, że rzecznik prasowy tak pięknie opowiadał, że od 20 stycznia będą Funboxy 10 z WIFI 7 dla klientów kupujących światłowód do 8Gbit ?

* W temacie doprecyzowałem tytuł i przeniosłem go z kategorii Internet domowy (etykieta: Orange Światłowód) - Wiktor

5 ODPOW. 5

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 556
  • 2122
  • 8

@wlodarek  o takie rzeczy pytaj w BOK. Jeśli chcesz to złóż reklamacje. My tutaj jesteśmy zwykłymi użytkownikami.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Pytałem a nawet złożyłem reklamację, którą odrzucili. Myślałem, że może jest tu ktoś z orange, kto łaskawie udzieli odpowiedzi na to pytanie 🙂

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 556
  • 2122
  • 8

@wlodarek  to jest forum samopomocy. Nie ma co liczyć na to, że ktoś decyzyjny tu zagląda. 

Co do tego co mówi rzecznik nie ma co tego brać zbyt dosłownie bo "reklama nie stanowi oferty w rozumieniu kodeksu cywilnego".

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7283
  • 29775
  • 235

@wlodareknapisał(-a)

Pytałem a nawet złożyłem reklamację, którą odrzucili. Myślałem, że może jest tu ktoś z orange, kto łaskawie udzieli odpowiedzi na to pytanie 🙂

https://nasz.orange.pl/t5/O-spo%C5%82eczno%C5%9Bci/Zasady-Nasz-Orange/td-p/45

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14904
  • 61199
  • 758

@wlodarek  wyraźnie zaznaczyli, że nie mają w magazynach dostatecznej ilości modemów z 7-ką. Określone było jasno, że w przypadku zamówienia modemu 7, a jego braku w magazynie czy salonie , będą wydawać 6-ki z możliwością bezpłatnej wymiany na 7-ke w salonie w miarę ich dostępności. Jeśli nie zamówiłeś wyraźnie 7-ki ( sprawdź w zamówieniu) to dostałeś to, co mieli i tyle...troszkę przegapileś.

Na żądanie wymian nie ma ( na razie) więc jeśli reklamacje i argumenty nie skutkują, musisz na razie mieć 6-kę