- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Faktura
Ten nowy wygląd faktury VAT będzie ciężki do przełknięcia dla urzędów skarbowych. Współczucie dla osób które mają np. Orange Love (z oferty prywatnej) na jednoosobową działalność gospodarczą i chcą wliczyć sobie w koszty.
ps. i nie wiem kto wpadł na pomysł w Orange aby we wzorze na stronie www umieszczać fakturę z babolem: neostrada pod kątem podatku vat nie jest usługą telekomunikacyjną a usługą internetową. Jest inne oznaczenie w klasyfikacji. Mam nadzieję że w praniu tego błędu nie ma.
ps2. I przy okazji można naprawić błąd w sprawie zaokrągleń groszowych. Opłaty są liczone jako kwota sumy netto+vat i mamy kwotę fakturę brutto całości. Nie można liczyć jako pojedyncza pozycja+vat+druga pozycja +vat od drugiej pozycji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Faktura
@Piotrekk85 odnoszą się do ps2. Nie wiem czy jest teraz sens to robić jako, że od 1.07.18 wszedł w życie Split Payment czyli Mechanizm Podzielonej Płatności. W ramach którego płatność za zobowiązania wynikająca z faktury trafia do odbiorcy na dwa konta: konto rozliczeniowe (kwota netto) i konto VAT (kwota podatku VAT).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Faktura
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Faktura
Konta są oddzielne i możliwe, że jest tak jak piszesz. Na tą samą osobę jest jeszcze mobilny, ale to nie LOVE i nie jest połączone, ale rabat jakiś Open
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Faktura
Mnie ciekawi, czy Państwo odniesie korzyść z tej formy podzielności od klientów Neostrady? Tutaj raczej nie dostrzegam wyłudzeń z tytułu ulg na neo w rocznym rozliczeniu z fiskusem. Sądzę, że szacunkowy, ok.2 mld wpływ do budżetu w przyszłym roku będzie dotykał innych przelewów za towary i usługi, w tym i z branży telekomunikacyjnej. Musimy przywyknąć do zaistniałych zmian i jako klienci Orange nie powinniśmy się obawiać. Wszystko wyjdzie "w praniu".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Faktura
- « Poprzedni
-
- 1