Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6942
  • 28486
  • 227

Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?

U mnie działa normalnie (iPhone 11, Love).

Może problemem jest niestabilne połączenie?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 41
  • 152
  • 0

Tak jak wspomniałem ,karta z plusa działa i można wysłać smsy po WiFi.Mam kartę z Orange taką na doładowanie i też można wysłać smsy.Wyglada mi to na problem z moim głównym numerem .Wkladałem ,także Tmobile ,angielską lebarę i wszystkie działają

• 41
  • 152
  • 0

Witam ponownie.

Dzisiaj dzwoniac na infolinie orange dostalem info,ze orange wycofal sie z smsow po wifi.Nie rozwiazali mojego problemu.Chcialbym przeniesc nr do innej sieci ale w orange mam umowe do 2026 roku.Rozumiem,ze po tym jak orange wycofal ta usluge moge zrezygnowac bez zadnych konsekwencji?Czy ktos juz cos takiego przerabial?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6942
  • 28486
  • 227

Bzdura. SMSy po WiFi normalnie działają cały czas. Sprawdzone na usłudze Love, iPhone 11.

• 41
  • 152
  • 0

Nie wiem co o tym sądzić .Muszę przeczytać pismo od nich.Dziwnie nie chce mi się otworzyć w aplikacji Mój Orange.To co napisałem wcześniej to była ustna informacja na infolinii

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 183
  • 657
  • 3

Wycofanie się z SMS po WiFi na iOS byłoby super dziwne. Bo u mnie (też Love jak u kolegi piszącego wcześniej) działa.

Nie jest za to dziwne, że infolinia wprowadza w błąd. Niewykluczona jest jakaś zmiana konfiguracji w Twojej sieci która blokuje połączenie telefonu z serwerami operatora. Czy w każdej sieci WiFi przestało Ci działać?

Próbowałeć może wyłączyć WiFi Calling i włączyć ponownie?

• 41
  • 152
  • 0

Niestety w każdej sieci WiFi nie działa.Rozmowy działają.Nastepnie tak jak wcześniej pisałem karta z plusa działa,T mobile działa,angielska lebara też działa.Spieprzyli coś w ustawieniach i sami nie wiedzą co.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2425
  • 11598
  • 98

@Legion12 Napisz co wyświetla się w tym polu:

IMG_7556.jpeg

• 41
  • 152
  • 0

Gdzie to znajdę na IPhone?

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2425
  • 11598
  • 98

@Legion12 To urządzenie > Operator (u mnie Orange 50.0) i kliknąć aby przełączyć etykietę.