- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?
Ustawienia>To Urządzenie> Kliknij w linię "Operator" przy odpowiedniej karcie sim/esim
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?
Mam Orange 61
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Legion12 Próbowałeś wyłączyć i jeszcze raz uruchomić usługę w telefonie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak.Po pierwszej reklamacji naprawili na około tydzień i działało do około 12 grudnia.Wtedy też założyłem drugą reklamację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Legion12 Chodziło mi czy próbowałeś samodzielnie, w ustawieniach telefonu, wyłączyć i włączyć usługę Rozmowy przez WiFi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak.Probowalem tego ,a także wyłączenia telefonu.Połączylem się z serwisem Apple ,oni zdalnie sprawdzili mój telefon okazało się ze wszystko ok.Tak jak pisałem -karty innych operatorów działają zaraz po włożeniu do telefonu.Najlepsze że karta na doładowanie z Orange też działa.Co ewidentnie spieprzyli na moim numerze i potrafią dojść co.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pokaż adminowi sieci wifi tego posta
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Admin znajduje się w Norwegii na lądzie.Nie sądzę aby otworzył mi jakieś porty.Jak jednak wytłumaczysz że karty innych operatorów działają w ramach tej samej sieci.Tak jak pisałem Orange na kartę też działa.
Poza tym ostatnie 2 lata wszystko działało. W listopadzie coś schrzanili, potem naprawili na jakiś tydzień i znowu spieprzyli
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Albo to Twoja sieć była rekonfigurowana a telefon do Orange zbiegł się w czasie z jakąś tymczasową zmianą, która rozwiązała chwilowo problem.
To, że inne sieci działają jest sugestią że problem jest w blokowaniu konkretnych adresów pod którymi kryją się bramki vowifi, a nie porty. Każdy z dostawców i każda z usług (stąd działa prepaid a nie obecna karta) może mieć inny adres ale używać tych samych portów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jakie jest na to rozwiązanie.Kolega który jest ze mną w tej chwili w pracy ma Orange na abonament i mu wszystko działa.