- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?
Witam wszystkich.
Od niedawna mam problem z wysyłaniem i odbieraniem SMS-ów po sieci WiFi.Telefon jakiego używam to iPhone 15 pro max.Pracuję na platformie wiertniczej.Internet mam po kablu (światłowód z lądu szybkość około 400mbit.Zaznaczam ,że ta usługa działała odkąd Orange wprowadziło tą opcję.Przestała działać ponad miesiąc temu.Oczywiście zgłaszałem usterkę około 5 lub 6 razy.Oczywiście olewka ,nikt nie raczył zadzwonić i poinformować czy coś jest naprawiane.Dopiero jak zgłosiłem reklamacje to się coś ruszyło.Niby naprawili działo kilka dni i w ostatni poniedziałek znowu przestało.Zgłosiłem kolejną reklamację wczoraj .Oczywiście w międzyczasie support Apple sprawdził mój telefon i oczywiście wszystko jest z nim ok.Przełożyłem kartę z plus GSM i tez działa.Będąc w kraju kupiłem kartę Orange na doładowanie i oczywiście wszystko działało.Zastanawiam się nad zerwaniem umowy ,ponieważ nie mogę być zależny od kaprysów operatora .Mój nr jest powiązany z bankami i kilka z nich wymaga weryfikacji SMS.Chcę zaznaczyć ,że rozmowy działają.Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Legion12 informacje o WiFi Calling oraz VoLTE na stronie:
https://www.orange.pl/omnibook/wi-fi-calling-w-orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziekuje.Tam jednak nie ma odpowiedzi na moj problem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Napisalem w poscie,ze kontaktowalem sie z Apple.Telefon jest ok.Zreszta po wlozeniu karty z plusa wszystko dziala .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W Orange póki co, SMS po wifi nie działa na iPhone @Legion12 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCDnapisał(-a)W Orange póki co, SMS po wifi nie działa na iPhone @Legion12 😎
Dobrze, że mój iPhone o tym nie wie. Wstydziłbyś się wypisywać takie rzeczy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick skoro można, to sprawdzę, na razie się uczę nowy ekosystem 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Proszę czytać posta ze zrozumieniem.Wyraźnie napisałem,że działało do listopada
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Legion12 Jak będę w domu to sprawdzę 😎
Dzisiaj dostał iOS 18,2 😊
Dużych zmian nie widzę, ale pewnie coś poprawili 😎
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »