Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 24
  • 0

Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?

Witam wszystkich.

Od niedawna mam problem z wysyłaniem i odbieraniem SMS-ów po sieci WiFi.Telefon jakiego używam to iPhone 15 pro max.Pracuję na platformie wiertniczej.Internet mam po kablu (światłowód z lądu szybkość około 400mbit.Zaznaczam ,że ta usługa działała odkąd Orange wprowadziło tą opcję.Przestała działać ponad miesiąc temu.Oczywiście zgłaszałem usterkę około 5 lub 6 razy.Oczywiście olewka ,nikt nie raczył zadzwonić i poinformować czy coś jest naprawiane.Dopiero jak zgłosiłem reklamacje to się coś ruszyło.Niby naprawili działo kilka dni i w ostatni poniedziałek znowu przestało.Zgłosiłem kolejną reklamację wczoraj .Oczywiście w międzyczasie support Apple sprawdził mój telefon i oczywiście wszystko jest z nim ok.Przełożyłem kartę z plus GSM i tez działa.Będąc w kraju kupiłem kartę Orange na doładowanie i oczywiście wszystko działało.Zastanawiam się nad zerwaniem umowy ,ponieważ nie mogę być zależny od kaprysów operatora .Mój nr jest powiązany z bankami i kilka z nich wymaga weryfikacji SMS.Chcę zaznaczyć ,że rozmowy działają.Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją?

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

11 ODPOW. 11

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1854
  • 8064
  • 66

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19849
  • 57436
  • 783

@Legion12 informacje o WiFi Calling oraz VoLTE na stronie:

https://www.orange.pl/omnibook/wi-fi-calling-w-orange

• 5
  • 24
  • 0

Dziekuje.Tam jednak nie ma odpowiedzi na moj problem

• 5
  • 24
  • 0

Napisalem w poscie,ze kontaktowalem sie z Apple.Telefon jest ok.Zreszta po wlozeniu karty z plusa wszystko dziala .

• 2524
  • 13671
  • 66

W Orange póki co, SMS po wifi nie działa na iPhone @Legion12  😎

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2295
  • 10950
  • 91

@IreneuszCDnapisał(-a)

W Orange póki co, SMS po wifi nie działa na iPhone @Legion12  😎

Dobrze, że mój iPhone o tym nie wie. Wstydziłbyś się wypisywać takie rzeczy.

• 2524
  • 13671
  • 66

@Samotnick skoro można, to sprawdzę, na razie się uczę nowy ekosystem 😉

• 5
  • 24
  • 0

Proszę czytać posta ze zrozumieniem.Wyraźnie napisałem,że działało do listopada

• 2524
  • 13671
  • 66

@Legion12 Jak będę w domu to sprawdzę 😎

Dzisiaj dostał iOS 18,2 😊

Dużych zmian nie widzę, ale pewnie coś poprawili 😎