- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaki punkt dostępu wifi zakupić do zestawu Funbox 6 i Smartbox Wi-Fi 6
@Januszbba czy w kuchni masz ethernet? Na pewno nie, a więc popieram to co napisał @j131
Oczywiście możesz kombinować z range extenderem, ale to będzie proteza.
Trzeba kupić tani router z opcją retransmisji ( trybem RE) i się pobawić. Skomplikuje to jednak trochę sieć wifi, bo czasem takie urządzenia tworzą własną sieć, trzeba je konfigurować ręcznie i nie zawsze uzyskasz swoje 700Mb/sek
Ja bym nie kombinował..
To co proponuje @ketrasaArtur może jest dobre dla mniej wymagających, ale AP na wysokości kolan to jakieś nieporozumienie. Nie polecam wcale takich urządzeń
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Punkt dostępu wifi do fun box 6
Wzmacnianie kitu nie jest wskazane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 W kuchni mam kabel lan ale on jest podłączony do dokodera z androidem nie wiem jak on się nazywa dokładnie więc nie chcę 2 kabla przeciągać do kuchni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba widzisz...i tu wchodzą w grę testy. Router przestawiony w tryb AP z dodatkowym switchem na pokładzie może zapewnić i odbiór IPTV i dodatkowy punkt dostępowy. Dwa w jednym, ale to trzeba przetestować czy pójdzie na jednym kablu. Powinno....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Już nawet nie chodzi o to wifi 6 jakby chociaż był full zasięg na wifi 5 ghz jak mam w obu pokojach a w kuchni to już bym nawet te 100 mb/s zaakceptował...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wiesz co, może oszczędź nam nerwów i narysuj plan tego mieszkania, z naniesionymi urządzeniami i kablami.
Bez tego wszelkie rady są pozbawione racjonalnych podstaw.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 To co mi poradzisz? ten kabel mam wpięty obecnie do dekodera z androidem to jak to przerobić żeby nadal dekoder szedł z kabla lan a żebym miał tego ap?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba znając przebieg poprzedniej wymiany opinii na temat nieszczęsnego testu prędkości na FB i SWB zakładam, że i w kuchni zadasz pytanie: czemu na tym dodatkowym punkcie ( router w trybie AP z dekoderem dołączonym do switcha w routerze) masz takie małe osiągi.
Skoro jednak piszesz, że to nie jest kluczowe, to ja bym właśnie takiej jak zaproponowałem konfiguracji spróbował
Czyli kabel do routera, a dekoder do switcha w tym routerze. Tylko odpowiednio skonfigurowanym
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaki punkt dostępu wifi zakupić do zestawu Funbox 6 i Smartbox Wi-Fi 6
No przecież już ci @agat13 napisał. Pomiędzy dekoder a kabel włącz drugi ruter w trybie AP. Kablami. Osobiście uważam to rozwiązanie za niepotrzebne, ale na pewno lepsze to niż wzmacniacz.