- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaki punkt dostępu wifi zakupić do zestawu Funbox 6 i Smartbox Wi-Fi 6
@agat13 jeśli będę miał full zasięg jak w obu pokojach i te chociaż 100 mb/s to zaakceptuje to w pokojach bardziej mi zależało na lepszej prędkości poprostu na wifi 5ghz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Punkt dostępu wifi do fun box 6
@j131 No dobra a jaki będzie to musiałbyć router taki tani co zajmuje mało miejsca co byś mi polecił?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla testu możesz po prostu na chwilę przenieść SWB w to miejsce, wpiąć go zamiast dekodera, a dekoder do SWB. Sprawdzisz wtedy łatwo jaki będzie zasięg i czy wszystko będzie działać. Do tego nie musisz nic przekonfigurować, wystarczy przepiąć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba z głowy, czyli z niczego nie powiem. Trzeba szukać takiego z trybem AP i w miarę dobrym wifi. Ze stajni TPlinka weź i szukaj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zanim rzucisz się kupować, proszę potraktuj nas raz dla odmiany poważnie i napisz o co ci chodzi. Trzy punktu dostępu WiFi w małym mieszkaniu to jest plan co najmniej dziwny. Albo mieszkasz w bunkrze przeciwatomowym, albo czegoś nie rozumiem. Normalnie FB6 powinien sam takie mieszkanie obsłużyć bez żadnych dodatków. Natomiast jeśli, z jakichś niejasnych powodów jednak nie, to dodanie mu SWB po kablu już na pewno powinno sprawę załatwić. Ale skoro nie załatwia, w co osobiście bardzo wątpię, to może czas na rezygnację z WiFi oferowanego przez operatora i trzeba je zastąpić wlasnym?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Najlepiej jednak jeśli tak bardzo zależy mi na full zasięgu w kuchni i stabilności to lepiej dać 10 zł na kolejnego swb6 i dać go do kuchni i kabel lan wpiąć z funbox 6 do swb6 a 2 kabel wpiąć z swb6 do dekodera z androidem od orange tv swb6 jest kompatybilny z fun box 6 i problem będzie rozwiązany
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoro tak uważasz. Ja problemu nie znam, uważam że go nie ma, ale na pewno będzie rozwiązany. Jestem też w 100% pewien że pojawią się nowe.
PS. Dla pełnej jasności. Mnie na cztery kondygnacje i okolo 300m kw. wystarczają dwa punkty dostępu. Wszystko śmiga aż miło. Dlatego jakoś nie mogę sobie wyobrazić uzasadnienia dla trzech ap w Twoim przypadku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Eternet to eternet, nie ma miejsca na "niekompatybilność". Jak coś ma gniazdko RJ45 to będzie kompatybilne (cokolwiek to by miało znaczyć).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 No ale swb6 dobrze współpracuje z fun box 6 i to jest ważne.