Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jaki punkt dostępu wifi zakupić do zestawu Funbox 6 i Smartbox Wi-Fi 6

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1153
  • 3765
  • 0

@agat13  jeśli będę miał full zasięg jak w obu pokojach i te chociaż 100 mb/s to zaakceptuje to w pokojach bardziej mi zależało na lepszej prędkości poprostu na wifi 5ghz.

• 1153
  • 3765
  • 0

Punkt dostępu wifi do fun box 6

@j131 No dobra a jaki będzie to musiałbyć router taki tani co zajmuje mało miejsca co byś mi polecił?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6543
  • 26821
  • 217

Dla testu możesz po prostu na chwilę przenieść SWB w to miejsce, wpiąć go zamiast dekodera, a dekoder do SWB. Sprawdzisz wtedy łatwo jaki będzie zasięg i czy wszystko będzie działać. Do tego nie musisz nic przekonfigurować, wystarczy przepiąć.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14379
  • 59072
  • 721

@Januszbba  z głowy, czyli z niczego nie powiem. Trzeba szukać takiego z trybem AP i w miarę dobrym wifi. Ze stajni TPlinka weź i szukaj 

• 6543
  • 26821
  • 217

@Januszbba 

Zanim rzucisz się kupować, proszę potraktuj nas raz dla odmiany poważnie i napisz o co ci chodzi. Trzy punktu dostępu WiFi w małym mieszkaniu to jest plan co najmniej dziwny. Albo mieszkasz w bunkrze przeciwatomowym,  albo czegoś nie rozumiem. Normalnie FB6 powinien sam takie mieszkanie obsłużyć bez żadnych dodatków. Natomiast jeśli, z jakichś niejasnych powodów jednak nie, to dodanie mu SWB po kablu już na pewno powinno sprawę załatwić. Ale skoro nie załatwia, w co osobiście bardzo wątpię, to może czas na rezygnację z WiFi oferowanego przez operatora i trzeba je zastąpić wlasnym?

• 1153
  • 3765
  • 0

@j131  Najlepiej jednak jeśli tak bardzo zależy mi na full zasięgu  w kuchni i stabilności to lepiej dać 10 zł na kolejnego swb6 i dać go do kuchni i kabel lan wpiąć z funbox 6 do swb6 a 2 kabel wpiąć z swb6 do dekodera z androidem od orange tv swb6 jest kompatybilny z fun box 6 i problem będzie rozwiązany

• 6543
  • 26821
  • 217

Skoro tak uważasz. Ja problemu nie znam, uważam że go nie ma, ale na pewno będzie rozwiązany. Jestem też w 100% pewien że pojawią się nowe.

PS. Dla pełnej jasności. Mnie na cztery kondygnacje i okolo 300m kw. wystarczają dwa punkty dostępu. Wszystko śmiga aż miło. Dlatego jakoś nie mogę sobie wyobrazić uzasadnienia dla trzech ap w Twoim przypadku.

• 1153
  • 3765
  • 0

@j131  Przynajmniej swb6 jest kompatybilny z fun box 6 kablowo.

@j131  1 pokój fun box 6   2 pokój swb6 kuchnia swb6 tylko tyle pisze szczerze w kuchni ten zasięg jest kiepski nie powinno tak być a jest.

• 6543
  • 26821
  • 217

Eternet to eternet, nie ma miejsca na "niekompatybilność". Jak coś ma gniazdko RJ45 to będzie kompatybilne (cokolwiek to by miało znaczyć).

• 1153
  • 3765
  • 0

@j131  No ale swb6 dobrze współpracuje z fun box 6  i to jest ważne.