14-02-2017
14:08
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
14-02-2017
14:08
Przyłącze telefoniczne
Witam.
Nie jestem pewien czy zakładam temat w odpowiednim dziale, ale mam nadzieję że mi pomożecie.
Remontuje sobie poddasze w domu rodziców. Można powiedzieć że są to dwa osobne mieszkania z osobnymi wejściami. Na dół do rodziców jest pociagniety z zewnętrznej skrzynki telekomunikacyjnej przewód zakończony gniazdem do którego podpięty jest modem.
Moje pytanie. Jakie sugerujecie najlepsze rozwiązanie umowy mnie na górze? Czy jest możliwość poprowadzenia o tej zewnętrznej skrzynki telefonicznej kabla również do mnie na górę? Czy jest wtedy możliwość podłączenia do tej samej linii odrębnej usługi internetowej? Proszę o odpowiedź lub inne propozycje rozwiązania tematu.
Z góry dziękuję.
Nie jestem pewien czy zakładam temat w odpowiednim dziale, ale mam nadzieję że mi pomożecie.
Remontuje sobie poddasze w domu rodziców. Można powiedzieć że są to dwa osobne mieszkania z osobnymi wejściami. Na dół do rodziców jest pociagniety z zewnętrznej skrzynki telekomunikacyjnej przewód zakończony gniazdem do którego podpięty jest modem.
Moje pytanie. Jakie sugerujecie najlepsze rozwiązanie umowy mnie na górze? Czy jest możliwość poprowadzenia o tej zewnętrznej skrzynki telefonicznej kabla również do mnie na górę? Czy jest wtedy możliwość podłączenia do tej samej linii odrębnej usługi internetowej? Proszę o odpowiedź lub inne propozycje rozwiązania tematu.
Z góry dziękuję.
Etykiety:
6 ODPOW. 6
14-02-2017
14:38
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
14-02-2017
14:38
Przyłącze telefoniczne
Z dnia na dzień takich zmian możesz nie dokonać.
Najpierw musisz ustalić jaki jest stan prawny - usługa może być świadczona tylko w jednym lokalu.
Jeśli w jednym lokalu jest telefon analogowy, w drugim internet - może dojść do rachunku opłata za utrzymanie łącza 29,24 zł za miesiąc.
Jeśli lokal jest jeden, najlepiej zlecić drugie gniazdko (to jakaś niewielka jednorazowa opłata). Wtedy w jednym miejscu masz telefon, w drugim modem/router do internetu.
Ew. napisz dokładniej co chcesz osiągnąć.
Najpierw musisz ustalić jaki jest stan prawny - usługa może być świadczona tylko w jednym lokalu.
Jeśli w jednym lokalu jest telefon analogowy, w drugim internet - może dojść do rachunku opłata za utrzymanie łącza 29,24 zł za miesiąc.
Jeśli lokal jest jeden, najlepiej zlecić drugie gniazdko (to jakaś niewielka jednorazowa opłata). Wtedy w jednym miejscu masz telefon, w drugim modem/router do internetu.
Ew. napisz dokładniej co chcesz osiągnąć.
14-02-2017
15:03
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
14-02-2017
15:03
Przyłącze telefoniczne
Dziękuję za odpowiedź.
Generalnie u rodziców na dole jest tylko internet, telefonu stacjonarnego nie ma. Ja u siebie na górze też nie będę chciał mieć telefonu tylko dostęp do internetu.
Generalnie u rodziców na dole jest tylko internet, telefonu stacjonarnego nie ma. Ja u siebie na górze też nie będę chciał mieć telefonu tylko dostęp do internetu.
14-02-2017
15:07
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
14-02-2017
15:07
Przyłącze telefoniczne
To możesz dokupić drugą neo. Ew obecną podzielić np. za pomocą livepluga. Rozwiązań jest wiele.
14-02-2017
15:12
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
14-02-2017
15:12
Przyłącze telefoniczne
Bezwzględu na rozwiązanie przydałoby się żebym miał u siebie gniazdo telefoniczne/internetowe prawda? Jeżeli tak to komu to zlecić? Najlepiej komuś z Orange?
14-02-2017
15:21
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
14-02-2017
15:21
Przyłącze telefoniczne
Nie koniecznie.
Poza tym jak nie masz telefon domowego, to nie zamówisz drugiego gniazdka.
Ew. jakbyś decydował się na drugą neo - wtedy dopiero zjawia się technik.
Do livepluga czy podobnych urządzeń wystarczą gniazdka na prąd.
14-02-2017
19:11
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
14-02-2017
19:11
Przyłącze telefoniczne
Piotrekk85 napisał(-a):
Nie koniecznie.
@Piotrekk85 pozwolisz drobne uzupełnienie - liveplug wymaga, żeby modem/router i te urządzenia (liveplug) były wpięte w jedną fazę zasilania energetycznego.