- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Drogie Orange,
Czy na serio, w dobie pandemii, należny się udać do salonu stacjonarnego, aby przenieść do Was numer stacjonarny? Nie można tego dokonać drogą on-line, jak chociażby w T-mobile, czy Plus? 😕 Mam leciwych rodziców i nie chce ich niepotrzebnie narażać.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli to klasyczny POTS, to są dwa tryby "powrót z WLR" oraz "NP". Ten drugi mniej spotykany bo nie ma za niego prowizji. Poza tym wymaga dwóch wizyt w salonie.
Jeśli chcesz przenieść do voipa (solo lub w pakiecie), to zwykle trzeba zrobić jak wyżej - chociażby w formie wirtualnego potsa.
Jeśli numer ma być po gsm jako Nowa Orange Strefa, to są dwie ścieżki. Najpierw "powrót z WLR" na POTS a potem "migracja wewnatrzsieciowa" na gsm. Jeśli numer nie jest obecnie WLR, to można od razu NP (czyli klasyczny FNP).
Jeśli numer jest z numeracji Netii, to na 99% nie był nigdy w Orange. Więc w tej konkretnej sytuacji proces NP musi być zastosowany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie usług telefonii stacjonarnej
@MarWo5 niestety, usługi stacjonarne tylko w salonie. Możesz spróbować zadzwonić na infolinię, ale podejrzewam, że będzie trzeba udać się do salonu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na infolinii serdecznie zapraszają do salonu. To ja raczej podziękuję. Wybiorę T-mobile, który sprzedaje światło od Orange. Pan konsultant chętnie robi cross-selling usług stacjonarnych. Wszystko możne się wydarzyć podczas rozmowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MarWo5 przykro mi, ale tak ustalił Orange. Widocznie salon jest najodpowiedniejszym sposobem kontaktu z klientem oraz do podpisywania umowy.
Ja swój stacjonarny też przeniosłem od Orange i u nowego operatora wcale nie musiałem udawać się do salonu w celu podpisania umowy. Załatwiłem telefonicznie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Do fioletu na pewno. Do magenta nie sprawdzałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dokładnie, stacjonarny po GSM i lokalizacje tak samo się ustawia jak w internecie domowym od Orange.
Do Orange przymierzałem się wrócić ze stacjonarnym, tylko że na GSM, ale po dzisiejszym poście już widzę, że nie ma sensu. Obecnie fiolet dołożył mi promocję i łącznie z TV płacę 30 PLN miesięcznie, w Orange za sam stacjonarny po GSM musiałbym płacić 25 PLN. Więc do Orange pewnie nie wrócę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MarWo5 Cześć,
Obawiam się, że UKE wydało takie same rozporządzenia dotyczące przyjmowania wniosków na przeniesienia międzyoperatorskiego dla Orange jak i innych dostawców. Konieczna będzie wizyta w BOK-u. Dowiedz się i poinformuj nas, może znajdziemy rozwiązanie alternatywne ze względu na COVID i wiek rodziców
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
- Następny »