- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z dorejonizowaniem adresu BSA (Fiberlink Radziszów) - zgłoszenie GOV60547753
Chcę przejść do Orange na infrastrukturze hurtowej operatora Fiberlink w miejscowości Radziszów (32-052). Moja obecna umowa z Fiberlink kończy się 17.10.2026 r. i złożyłem już wypowiedzenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z dorejonizowaniem adresu BSA (Fiberlink Radziszów) - zgłoszenie GOV60547753
Na forum moderatorzy nie pomagają w takich sytuacjach. Musisz zgłosić się bezpośrednio do Orange. Poza tym lepiej zagadać do obecnego operatora, dlaczego nie przekazał Twojego adresu do Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
dzięki za info
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kiankiar99 dwie ścieżki. Pierwsza to oficjalne pismo listem poleconym do Skierniewic
Orange Polska SA
Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
Z dopiskiem "dorejonizowanie na sieci Fiberlink"
Druga, bezpośrednio do operatora o umieszczenie adresu w publikacji zasięgowej do operatorów detalicznych.
Ja bym zrobił obie ścieżki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kiankiar99napisał(-a)...aby proces migracji mógł ruszyć przed odłączeniem obecnej usługi.
Tzn. oczekujesz że uda się to załatwić w mniej niż trzy tygodnie? Życzę ci powodzenia, ale na Twoim miejscu nie liczyłbym na to.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kiankiar99 sprawdziłem: Orange ma możliwość wystawienia zamówienia na dorejonizowanie przez Fiberlink. Oba rodzaje przyłączy. Przyłącze u sąsiada zwiększa szanse ( pod warunkiem, że sąsiad jest przez płot, a nie na drugiej ulicy) tylko, że przyłącze nie może przebiegać przez działki trzecie...
Pisz, dzwon, niech wprowadzają wniosek o dorejonizowanie adresie. Argumentem jest migracja z miedzi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przecież OP ma już przyłącze Fiberlink, tylko zdaje się jego adres nie został przekazany do Orange. Możliwe że nie trzeba nic robić a migracja adresów jest w trakcie....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow jeśli nie ma go w publikacji, sam nie wskoczy
Mógł zostać wcześniej wykonany ze środków własnych, przez co nie musi być wystawiony dla innych operatorów