Problem z dorejonizowaniem adresu BSA (Fiberlink Radziszów) - zgłoszenie GOV60547753

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Problem z dorejonizowaniem adresu BSA (Fiberlink Radziszów) - zgłoszenie GOV60547753

Dzień dobry,
Chcę przejść do Orange na infrastrukturze hurtowej operatora Fiberlink w miejscowości Radziszów (32-052). Moja obecna umowa z Fiberlink kończy się 17.10.2026 r. i złożyłem już wypowiedzenie.
Chcę zamówić światłowód Orange, jednak standardowy system sprzedażowy oraz infolinia pokazują "brak możliwości technicznych". Złożyłem wniosek przez portal Internet.gov.pl – Orange odebrało zgłoszenie i nadało mu numer: GOV60547753.
Mój sąsiad tuż obok pod adresem ul. Rynek 33, 32-052 Radziszów korzysta już z internetu Orange na dokładnie tej samej sieci Fiberlink. Bardzo proszę moderatorów o pomoc w przekazaniu sprawy do wsparcia technicznego w celu ręcznego dorejonizowania mojego punktu adresowego w bazie BSA, aby proces migracji mógł ruszyć przed odłączeniem obecnej usługi.
7 ODPOW. 7

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4589
  • 23134
  • 107

Na forum moderatorzy nie pomagają w takich sytuacjach. Musisz zgłosić się bezpośrednio do Orange. Poza tym lepiej zagadać do obecnego operatora, dlaczego nie przekazał Twojego adresu do Orange.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

dzięki za info

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16353
  • 68524
  • 884

@kiankiar99  dwie ścieżki. Pierwsza to oficjalne pismo listem poleconym do Skierniewic

Orange Polska SA 

Jagiellońska 34

96-100 Skierniewice 

Z dopiskiem "dorejonizowanie na sieci Fiberlink"

Druga, bezpośrednio do operatora o umieszczenie adresu w publikacji zasięgowej do operatorów detalicznych.

Ja bym zrobił obie ścieżki 

Poziom 39, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10171
  • 42839
  • 354

@kiankiar99napisał(-a)
...
aby proces migracji mógł ruszyć przed odłączeniem obecnej usługi.

Tzn. oczekujesz że uda się to załatwić w mniej niż trzy tygodnie? Życzę ci powodzenia, ale na Twoim miejscu nie liczyłbym na to.

• 16353
  • 68524
  • 884

@kiankiar99  sprawdziłem: Orange ma możliwość wystawienia zamówienia na dorejonizowanie przez Fiberlink. Oba rodzaje przyłączy. Przyłącze u sąsiada zwiększa szanse ( pod warunkiem, że sąsiad jest przez płot, a nie na drugiej ulicy) tylko, że przyłącze nie może przebiegać przez działki trzecie...

Pisz, dzwon, niech wprowadzają wniosek o dorejonizowanie adresie. Argumentem jest migracja z miedzi 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4589
  • 23134
  • 107

Przecież OP ma już przyłącze Fiberlink, tylko zdaje się jego adres nie został przekazany do Orange. Możliwe że nie trzeba nic robić a migracja adresów jest w trakcie.... 

• 16353
  • 68524
  • 884

@atlas_cudow  jeśli nie ma go w publikacji, sam nie wskoczy 

Mógł zostać wcześniej wykonany ze środków własnych, przez co nie musi być wystawiony dla innych operatorów