Pomoc w doborze oferty. Czy ta jest atrakcyjna?

ROZWIĄZANE

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

@mikes86napisał(-a)

...

Myślałem, że może ktoś kto posiada taki pakiet usług wypowie się jak u niego wygląda kwestia rachunków. 

Ja posiadam podobny nieco pakiet do tego co masz tzn. internet 300/50, telefon VoIP i pakiet IP TV z multiroom, w ofercie "Love". TV jest w wariancie dość podstawowym, bez HBO czy innych cudów. Za całość płacę 150PLN na umowie bezterminowej. Ale jeślibym chciał zmienić cokolwiek, to oferta przedłużeniowa jest na podobnym poziomie. Każde "podniesienie" to kolejne 10-20PLN, za ekstra pakiety TV czy streamingi trzeba dopłacić nieco więcej. Tak czy siak, negocjacje warunków każdy musi sam przeprowadzić.

Acha, w Orange nie ma taryfy dla VoIP z darmowymi rozmowami na krajowe komórki. Darmowe są tylko rozmowy na komórki w USA i Kanadzie. No i na stacjonarne w wielu krajach (w tym w Polsce).

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 22
  • 66
  • 0

@atlas_cudow Racja, w sumie nie wziąłem pod uwagę, że sąsiad marudził jakiś czas temu jak miał kablówkę. 
Dzisiaj w dobie światłowodu sytuacja może wyglądać zgoła odmiennie.

• 22
  • 66
  • 0

@_Artek_  

Jestem jednym z pierwszych klientów UPC, czyli od 25 lat i jakoś tak mi się utrwaliło, że najlepsza oferta jest zawsze w pakiecie z innymi usługami.

Może jednak będę się musiał rozglądnąć za czymś osobnym.

• 22
  • 66
  • 0

@j131 Dzięki, właśnie o takie porównanie mi chodziło. 

Daje mi to jakiś pogląd i orientację na ceny. 

Ze smutkiem muszę stwierdzić, że technologia w kwestii TV to chyba jednak się cofa. Tak jakby firmy wychodziły z założenia, że ludzie mają w domach tylko jeden telewizor (bieda z multiroom), albo najlepiej wcale (apka do TV), nie mówiąc już o możliwości swobodnego cofania czy nagrywania programów. 

Mam wrażenie, że pod tym względem lepiej już wypada naziemna telewizja z byle jakim dekoderem za niecałą stówkę, który ma USB.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2322
  • 6947
  • 225

Jeśli chcesz multiroomy musisz wybrać ofertę Love Standard / Ekstra (mozliwośc główny + do 3 multiroom) , nie mylić z telewizją Extra TV. Oferta nadal jak najbardziej w sprzedaży. Cenowo jest podobnie, ale mniej kanałów w podstawie (love standard) z mozliwością dokupienia kolejnych pakietów tv.

• 22
  • 66
  • 0

@Arti_Kn_Pl 

Właśnie przeglądam uważnie ofertę na stronie Orange i już na początku zmyłka.

Wybierając zakładkę "Światłowód" widzę i tak ofertę z telewizją Start TV + Extra TV (206 kanałów).

Czyli tak jakby nie dało się kupić samego internetu 🙂

Wybierając zakładkę "Światłowód +TV" widzę dokładnie to samo co wyżej  😉

Cytując klasyka: Ja tu widzę niezły burdel 😅

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 882
  • 3819
  • 6

@mikes86napisał(-a)

@_Artek_  

Jestem jednym z pierwszych klientów UPC, czyli od 25 lat i jakoś tak mi się utrwaliło, że najlepsza oferta jest zawsze w pakiecie z innymi usługami.

Może jednak będę się musiał rozglądnąć za czymś osobnym.

Nigdy nie widziałem żeby w jakimkolwiek pakiecie było najtaniej, mam trzy usługi u trzech różnych operatorów i nie dość że jest taniej to w razie konieczności zerwania umowy zrywasz jedną a nie cały pakiet,

Nigdy nie zerwałem umowy przed terminem ale wiadomo że w życiu różnie bywa. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2322
  • 6947
  • 225

Love nie da się zamówić przez www tylko salon lub infolinia

• 22
  • 66
  • 0

@_Artek_ 

Może to też kwestia lokalizacji i dostępnej w danym miejscu konkurencji.

U mnie od zawsze było tylko UPC i Netia. Dopiero od kilku lat dołączył Orange ze światłowodem.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

Jak są problemu z usługą to kiedy są osobno można zmienić nie ruszając pozostałych, które dobrze działają.