Światłowód Orange bez TV – jak zamówić i korzystać?

ROZWIĄZANE

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 13
  • 48
  • 0

Cześć

Do domu jednorodzinnego podciągnęli światłowód finansowany w ramach FERC, inwestycja zostanie zakończona za jakieś 30 dni. Posiadam w Orange kilka numerów telefonów, użytkownik prywatny.

Rozważam zamówienie światłowodu Orange 300. Jak bym nie sprawdzał oferty na stronie Orange, sam światłowód czy światłowód + TV w każdej ofercie jest pozycja: Start TV 47 kanałów, która mnie nie interesuje. Chcę zamówić sam internet bez telewizji, czy jest taka możliwość ? Wiem że mogę nie oglądać ale skoro widnieje jako usługa to za nią będę musiał płacić. 

Rozmowa z konsultantem się nie klei bo od wskazanym adresem jeszcze nie ma dostępnej usługi.

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 12096
  • 123

Cześć @adan-adanowicz 

Orange Światłowód w cenie abonamentu masz juz dostęp do telewizji mobilnej Orange pakiet Start TV i niestety nie da się z niego zrezygnować. Telewizja jest ona uwzgledniona już w cenie internetu domowego( w tym światłowodu). Jeśli chodzi o jej wyłączenie to nie da się tej usługi wyłączyć. Dla potwierdzenia przesyłam Cennik usługi Orange Światłowód 1/25  w punkcie 1 podpunkt 2 w którym piszę, że W abonamencie uwzględniliśmy opłatę za Start TV w kwocie 8,87 zł.. Więcej informacji znajdziesz w załączonym Cenniku usługi Orange Światłowód 1/25.

Jeśli chodzi o telewizje mobilną- pakiet podstawowy jest bardzo dobrym rozwiązaniem bo możesz oglądać telewizję w Orange TV Go (w aplikacji lub serwisie tvgo.orange.pl) gdziekolwiek jesteś. Usługa działa na smartfonie, tablecie lub laptopie w każdym miejscu w zasięgu sieci komórkowej i Wi-Fi, w Polsce i całej UE. Jeśli chodzi o listę kanałów jest ona ograniczona bo w ofercie znajduje się 47 kanałów. W załączniku znajdziesz jakie kanały są oferowane w telewizji mobilnej

Pozdrawiam 🙂

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64163
  • 825

Światłowód Orange bez TV. Tylko światłowód.

@adan-adanowicz  niestety nie. To element pakietu, teoretycznie bezpłatny 

Nie musisz wypożyczać dekodera, oglądać na TV z Android11 lub sticku.

Czyli wcale nie musisz korzystać z TV 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

@agat13napisał(-a)

@adan-adanowicz  niestety nie. To element pakietu, teoretycznie bezpłatny 

Z resztą wystarczy spojrzeć na ceny Ja mam ofertę bez żadnej TV i płacę 95zl/msc, a teraz w tej samej cenie  Orange dorzuca pakiet Start+.  

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 12096
  • 123

Cześć @adan-adanowicz 

Orange Światłowód w cenie abonamentu masz juz dostęp do telewizji mobilnej Orange pakiet Start TV i niestety nie da się z niego zrezygnować. Telewizja jest ona uwzgledniona już w cenie internetu domowego( w tym światłowodu). Jeśli chodzi o jej wyłączenie to nie da się tej usługi wyłączyć. Dla potwierdzenia przesyłam Cennik usługi Orange Światłowód 1/25  w punkcie 1 podpunkt 2 w którym piszę, że W abonamencie uwzględniliśmy opłatę za Start TV w kwocie 8,87 zł.. Więcej informacji znajdziesz w załączonym Cenniku usługi Orange Światłowód 1/25.

Jeśli chodzi o telewizje mobilną- pakiet podstawowy jest bardzo dobrym rozwiązaniem bo możesz oglądać telewizję w Orange TV Go (w aplikacji lub serwisie tvgo.orange.pl) gdziekolwiek jesteś. Usługa działa na smartfonie, tablecie lub laptopie w każdym miejscu w zasięgu sieci komórkowej i Wi-Fi, w Polsce i całej UE. Jeśli chodzi o listę kanałów jest ona ograniczona bo w ofercie znajduje się 47 kanałów. W załączniku znajdziesz jakie kanały są oferowane w telewizji mobilnej

Pozdrawiam 🙂

• 13
  • 48
  • 0

Mówi się trudno bo i tak z TV nie skorzystam. Mam HBO, Netflix, Prime i Disney, a oglądanie reklam jakoś mnie nie kręci. Do newsów kila agregatów w komórce i wystarczy. Trochę to bez sensu tak uszczęśliwiać na siłę. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64163
  • 825

@adan-adanowicz  nic nie poradzisz, mało to elastyczne, ale niestety obowiązujące 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5924
  • 57

@adan-adanowicz  taka oferta i tyle. Pewnie i tak z tego tv mało kto korzysta.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

Jak wspomniano wczesniej pakiet start jest obligo. Popatrz sobie tez na inne rzeczy, netflix do tego mozesz miec na 3 miesiace za free, komorka 300 GB za dodatkowe 30 zl, a konsultanci juz wspominaja, ze jakies inne streamingi będa do oferty od przyszlego tygodnia.

• 13
  • 48
  • 0

Komórek od Orange mam 5 pod jedną usługą i więcej nie potrzebuję, co do innych treści to chętnie się zapoznam. 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

No to dobrze, to przejrzyj sobie istniejace komórki. Pewnie znajdzie sie droższa niz 30, ktora bedziesz mogl obnizyc.