- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pomoc w doborze oferty. Czy ta jest atrakcyjna?
Zmienili technologię nadawania telewizji na OTT. Wszystko idzie przez internet, a nie osobnym pasmem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MarcinKetrzyn Testowałem aplikację którą mam obecnie w Play/UPC i to jest jakaś porażka. Z komfortem użytkowania nie ma to nic wspólnego, a ja potrzebuję ofertę dla rodziców którzy są już emerytami i na pewno nie będą się bawić w żadne aplikacje bo to już nie te lata.
Do tego potrzebny jest smart tv a tego też nie mają bo nie potrzebują.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli Orange aktualnie nie jest dla Ciebie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy to oznacza pełne IPTV ?
Nie będzie już dekoderów tylko apka na telewizor? 😫
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mikes86 tak, ale do telewizora możesz mieć dekoder.przystawkę (z apką). Wchodzisz w aplikację, to tak jak byś odpalał dekoder. Niewielka różnica. Zawsze możesz wziąć umowę bezterminową na próbę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa oferta TV różni się od poprzedniej tym, że jest tylko jeden dekoder w ofercie (Multi) oraz nie ma opłaty za multiroom. Zamiast tego można TV oglądać na apce Orange TV. Nagrywać na własnych dyskach się nie da, bo ani dekoder Multi ani apka nie ma takiej opcji.
Poprzednia oferta była bardziej rozbudowana, bo było kilka modeli dekoderów do wyboru, w tym jeden z możliwością nagrywania, natomiast nie było możliwości oglądania na aplikacji Orange TV. Można było wziąć kilka dekoderów, za dodatkową opłatą.
Stara oferta nadal jest sprzedawana przy przedłużaniu umowy, ale dla nowych umów tylko nowa jest oferowana.
Podobno w nowej ofercie ma się pojawić multiroom, ale nikt nie wie ani jak ani kiedy ani za ile.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mikes86 podczas wyboru oferty nie sugeruje się tylko ceną. Warto też sprawdzić ofertę konkurencji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jedyną dostępną u mnie konkurencją dla Orange jest Play które przejęło moje UPC a z którego chcę uciekać 😃
No jest jeszcze Netia, ale sąsiad kiedyś się skusił na nich i mówił że tragedia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie żebym chwalił net konkurencji, ale jeżeli mówimy o światłowodzie, to jakim cudem w Netii jest tragedia? Co źle działa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mikes86napisał(-a)Witam,
Chcę przejść z UPC do Orange i poprosiłem handlowca o ofertę na pakiet z internetem w kilku wariantach (1Gb,2Gb,8Gb) + telewizja 206 kanałów + multiroom i do tego 2x ICU 100
Oferta jaką dostałem to Orange Love Standard przy opcji:
1Gb za 174,97 zł
2Gb za 184,97 zł
8Gb za 228,97 zł po rabatach 0-12mies. 30zł 13-24mies. 228,97zł
Mam nieodparte wrażenie, że nie jest to ani oferta dla nowego klienta ani w jakkolwiek atrakcyjna oferta.
Aktualnie w UPC mam:
- Internet 300Mb,
- TV w max pakiecie + multiroom z dekoderami,
- Tel stacjonarny z no limit na stacjonarne, komórki i do USA,
- HBO Premium,
- Pakiet Filmbox
i za to wszystko płacę 176zł od 2018 roku, dlatego oferta Orange wydaje mi się być dość uboga pomimo szybszego internetu. Już nie wspomnę o tym, że w dekoderach z UPC mam wbudowane dyski, a w Orane muszę sobie sam dokupić.
Niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu. Czy teraz to są normalne stawki za usługi czy ja coś pokręciłem?