Pomoc w doborze oferty. Czy ta jest atrakcyjna?

ROZWIĄZANE

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 22
  • 66
  • 0

Witam,

Chcę przejść z UPC do Orange i poprosiłem handlowca o ofertę na pakiet z internetem w kilku wariantach (1Gb,2Gb,8Gb) + telewizja 206 kanałów + multiroom i do tego 2x ICU 100

Oferta jaką dostałem to Orange Love Standard przy opcji:

1Gb za 174,97 zł
2Gb za 184,97 zł
8Gb za 228,97 zł po rabatach 0-12mies. 30zł 13-24mies. 228,97zł

Mam nieodparte wrażenie, że nie jest to ani oferta dla nowego klienta ani w jakkolwiek atrakcyjna oferta.
Aktualnie w UPC mam:

• Internet 300Mb,
  • TV w max pakiecie + multiroom z dekoderami,
  • Tel stacjonarny z no limit na stacjonarne, komórki i do USA,
  • HBO Premium,
  • Pakiet Filmbox

i za to wszystko płacę 176zł od 2018 roku, dlatego oferta Orange wydaje mi się być dość uboga pomimo szybszego internetu. Już nie wspomnę o tym, że w dekoderach z UPC mam wbudowane dyski, a w Orane muszę sobie sam dokupić.

Niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu. Czy teraz to są normalne stawki za usługi czy ja coś pokręciłem?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

@mikes86napisał(-a)

...

Myślałem, że może ktoś kto posiada taki pakiet usług wypowie się jak u niego wygląda kwestia rachunków. 

Ja posiadam podobny nieco pakiet do tego co masz tzn. internet 300/50, telefon VoIP i pakiet IP TV z multiroom, w ofercie "Love". TV jest w wariancie dość podstawowym, bez HBO czy innych cudów. Za całość płacę 150PLN na umowie bezterminowej. Ale jeślibym chciał zmienić cokolwiek, to oferta przedłużeniowa jest na podobnym poziomie. Każde "podniesienie" to kolejne 10-20PLN, za ekstra pakiety TV czy streamingi trzeba dopłacić nieco więcej. Tak czy siak, negocjacje warunków każdy musi sam przeprowadzić.

Acha, w Orange nie ma taryfy dla VoIP z darmowymi rozmowami na krajowe komórki. Darmowe są tylko rozmowy na komórki w USA i Kanadzie. No i na stacjonarne w wielu krajach (w tym w Polsce).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

59 ODPOW. 59

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5931
  • 57

@mikes86  sprawdź sobie wszystkie warianty tutaj:

https://www.orange.pl/internet/internet-domowy

• 22
  • 66
  • 0

Dziękuję, już tak próbowałem, ale nigdzie nie widzę tam opcji dodania multiroomu oraz nie da się wybrać konkretnego dekodera.

• 1487
  • 5931
  • 57

@mikes86  jak przejdziesz dalej do koszyka to możesz dokonać wyboru

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 100
  • 284
  • 3

Na razie nie ma możliwości wybrania multiroomu z 2 dekoderami. Z tego co czytałem to można wziąć 1 dekoder 4K plus aplikacja Orange TV na TV z androidem lub przystawkę... 

• 22
  • 66
  • 0

@Glut Oczywiście dochodziłem do koszyka i nie mogę tam dobrać opcji multiroom a jedyny dekoder jaki mogę wybrać do oferty podstawowej to 4K multi. 

mikes86_0-1753994677978.pngmikes86_1-1753994691318.png

• 100
  • 284
  • 3

Napisałem Ci wyżej co udało mi się znaleźć na ten temat 🙂 

• 1487
  • 5931
  • 57

@mikes86  możliwe, że teraz tylko ten jest dostępny np. braki magazynowe.

• 22
  • 66
  • 0

@MarcinKetrzyn Zgadza się, na stronie nie da się wybrać opcji multiroom ani dekodera. 
Mimo to ta usługa jest w sprzedaży no bo czemu miałaby nagle zniknąć? 🙄

Stąd też moje pytanie czy oferta którą dostałem faktycznie jest realna? Bo w porównaniu do tego co mam obecnie, wydaje się być zwyczajnie słaba.

Myślałem, że może ktoś kto posiada taki pakiet usług wypowie się jak u niego wygląda kwestia rachunków. 

• 100
  • 284
  • 3

Na to pytanie nie odpowiem, bo u mnie skończyli kłaść światłowód i teraz czekam, aż udostępnią. Na razie mam Neostrade i będę musiał migrować na światłowód. Chyba coś kombinują/testują, bo jest ta aplikacja