- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oferta przesyłania satelitarnego
@Samotnick Jak @bronzubwidzi nadajnik bts z domu to lepiej żeby miał mobilny internet bo będzie mogł ustawić dobry kierunek z anteny zewnętrznej a jak ma blisko do nadajnika to już ma dopiero super skoro nie ma u niego światłowodu a u mnie prędkości na mobilnym internecie były tragiczne i nie widziałem nawet nadajnika bts z domu więc nie żałuje że wybrałem starlinka gdybym nie miał kamer to zostałbym na mobilnym bo jednak koszt za miesiąc mniejszy na mobilnym miałem między 30-50 mb/s prędkość upload między 3-5 mb/s ale tu chodzi o kamery więc wybrałem starlink bo tu ważny jest upload co do kamer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)
To w takim razie na Twoim miejscu kupiłbym jakiś prosty ruter GSM wewnętrzny, może nawet z obsługą 5G i wypróbował. To byłby koszt kilkakrotnie niższy niż ODU-IDU, a efekt końcowy byłby i tak dużo lepszy niż na ADSL. W wyborze sprzętu wiele nie pomogę, ale koledzy którzy na takich łączach siedzą na pewno się włączą i podpowiedzą co ewentualnie kupić (na testy, z perspektywą zostawienia na stałe zamiast FB2 i ADSL).
Jeszcze co do tego FB2 i ADSL: masz tą skrzynkę po prostu podłączoną do linii telefonicznej i tyle? Żadnego dodatkowego okablowania? A co z telefonem stacjonarnym? Masz, używasz czy też już nie masz albo nie zależy ci na utrzymaniu go?
@j131 , już się pokusiłem na internet mobilny 5G bez limitu z zestawem ODU-IDU ZTE MC889 i ZTE T3000. O dziwo! Poradziłem sobie samodzielnie i już śmiga pod moimi paluszkami😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli zależy szanownej małżonce na numerze, to można go zmigrować do jakiegoś VoIP za śmieszne pieniądze - moja mama tak zrobiła i odbiera telefony do Krakowa w Gdyni, na swoim smartfonie. A starsza jest od Ciebie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 , ciężki orzech do zgryzienia. Długo przekonywałem, że router musi być cały czas załączony jak się ma kamery. Przecież to tak samo będzie z VoIP-em. A ile musiałem się nagadać, by przyjąć ofertę Netii? Efekt widoczny od razu z rozsiewaniem sygnału Wi-Fi. Sam przewierciłem jedno wejście obok okna, a rabanu było sporo, jak mieliby to samo robić technicy z przedostaniem się kablem od słupa do budynku, kiedy witałem się z gąską i światłowodem od lokalnego? Dobrze się spierać na argumenty, ale zrozumieć kobietę czasami bywa trudnym wyzwaniem 😎 To i tak sukces😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 @Januszbba @Samotnick @Glut @ketrasaArtur taki mam ostatni zrzut
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub dużo lepiej niż miedź Gratuluję dobrego wyboru 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut i @Januszbba dziękuję za słowa otuchy, bo już myślałem, że polegnę do krematorium razem z Orange😊 Nie obyło się jednak bez zwiechy, bo męczyłem się z przywróceniem tej nowej sieci. Przynajmniej główna kamera przy drodze ma siłę sygnału na poziomie ok.65%, bo może jakbym dał do słońca zewnętrzny router, a nie zalecają, to może ten obrót w stronę BTS-a dałby lepszy efekt. Ale i tak jest ok, bo nie zrywa😊 A tak poważnie, to ta technologia, gdyby mi @j131 nie przybliżył nieco temat, to pewnie bym siedział sobie na miedzi😊 Alternatywa dzięki Wam, okazała się zbawienna. Za to dziękuję Wam serdecznie😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzub Masz już 5G przyjacielu czy to wynik na LTE? Nie jest źle ale apetyt rośnie w miarę jedzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick , ja się na tym nie znam. Zrobiłem test z poziomu laptopa z podłączoną siecią Wi-Fi tego zestawu. Spójrz sobie na ikonkę screena. Ja tam nie widzę 5G, ale zaciekawiłeś mnie. Spojrzę sobie i potestuję, bo z tego co czytałem, obłożenie BTS-a ma wpływ na internet mobilny, a taki w w umowie zakupiłem, jak sobie doczytasz😊