@sebaswiderski- ostatnio - przy zmianie 1 Gbps/100 na 1 Gbps/300 popełniłem ten błąd i zadzwoniłem na podany numer telefonu. Proces zmiany oferty kosztował mnie prawie tyle, ile wynosi opłata aktywacyjna. Zwracam uwagę na fakt, iż połączenia przychodzące od Waszych konsultantów są dokładnie z tego samego numeru tj. 801 234 567.
@Arti_Kn_Pl - dla mnie jest to zmiana oferty "w górę" ponieważ domawiam usługi i będę płacił o 45 z więcej. Swoją drogą firma sama z siebie powinna być zainteresowana, aby klientowi, który dokupuje usługi z definicji wykorzystujące pasmo WiFi, a który już dziś korzysta z maksymalnej ich prędkości łącza, zaproponować wymianę modemu na taki, który nie spowoduje spadku jakości pozostałych usług.
@Morciak tu w temacie kolega @orwood27 ma podobny przypadek i jak na razie nic nie wskórał https://nasz.orange.pl/t5/Abonament/Wymiana-na-Funbox-6-a-obs%C5%82uga-klienta/m-p/254043 .
@Arti_Kn_Pl - dla mnie jest to zmiana oferty "w górę" ponieważ domawiam usługi i będę płacił o 45 z więcej. Swoją drogą firma sama z siebie powinna być zainteresowana, aby klientowi, który dokupuje usługi z definicji wykorzystujące pasmo WiFi, a który już dziś korzysta z maksymalnej ich prędkości łącza, zaproponować wymianę modemu na taki, który nie spowoduje spadku jakości pozostałych usług.
W przypadku FB6 o opcji "w górę" mówimy o zmianę prędkości, a nie o zwiększeniu ilości usług. Takie procedury i nic nie zrobisz. Przy FB3 nie będzie spadku jakości świadczonych pozostałych usług przy konfiguracji którą zaleca Orange.
1. Nie zawrę umowy na innych warunkach, szczególnie, że pracownicy Orange twierdzili, że jest to wykonalne. Ktoś powinien zacząć ponosić konsekwencje za oświadczenia pracowników wygłaszane w imieniu spółki, szczególnie, że rozmowy te są nagrywane. Oczekuję od firmy, że wywiąże się z warunków umowy przedstawionych przez jej pracownika.
2. Nastąpi spadek jakości usług po dołączeniu IPTV - FB 3.0 obsługuje mniejszą ilość kanałów MiMO i ma gorszą propagację sygnału w blokach z wielkiej płyty. Siedzę 4 metry od FB 3.0 za 2 ścianami (a właściwie za 1 ścianką i 2 drzwiami drewnianymi) i czasem mój telefon (Samsung S9+) przełącza się na LTE ponieważ WiFi kuleje.
3. Zawsze jest wyjście - mogę zmienić dostawcę usług, szczególnie, że konkurencja oferuje pod moim adresem 1 Gbps + 180 kanałów TV za 119 zł, ale niestety nie jest to światłowód per-se, a szczury warszawskie lubią przegryzać kable koncentryczne, upload mają do 40 Mbps i opłata instalacyjna 59 zł.
Nie mniej jednak, pomimo faktu, że internet światłowodowy od Orange działa prawidłowo i klient jest zadowolony, w przypadku ewidentnego braku wyjścia na przeciw moim oczekiwaniom, będę musiał poszukać innego operatora. Swoboda umowy bez zobowiązania
@MorciakOdnośnie wydawania sprzętu są pewne zasady. Nie wiem co proponował pracownik, trzeba by pewnie odsłuchać rozmowę, żeby jakoś się do tego odnieść.
@sebaswiderski - to proszę to zrobić i skompletować zamówienie zgodnie z treścią rozmowy. Po to są one chyba nagrywane, nieprawdaż? Moje dane macie w swoim systemie, rozmowa odbyła się wczoraj o godz 16.57 i trwała ok 34 minuty.
W salonie Orange poinformowano mnie, że jeszcze niedawno wymiana FB 3.0 na FB 6.0 miała miejsce bez problemu. Byłem dziś ponownie i pracownica zdziwiła się, że system jej zablokował taką możliwość, szczególnie, że mam umowę na czas nieokreślony na internet o maksymalnej prędkości. Dzwoniła przy mnie gdzieś "wyżej" i tam z kolei jej przekazano, że mam złożyć zamówienie via Infolinia (ponieważ interesuje mnie umowa bez zobowiązania) i powinienem dostać FB 6.0 i Samsung ICU 100 ponieważ jest to traktowane jako NOWA umowa z automatycznym wyłączeniem dotychczasowej i do NOWYCH umów o tych parametrach dołączane są FB 6.0.
I wracam do punktu wyjścia.
Rozczarował mnie Orange kompletnie. Wykoleił się przy tak prostej sprawie.