- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa umowa (światłowód) podłączenie gdy aktualna umowa innego operatora jeszcze nie wygasła
A wiecie może kiedy następuje aktywacja usługi światłowodowej?
U innego operatora miałem to od razu a na forach pisząc,że nawet kilka dni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa umowa (światłowód) podłączenie gdy aktualna umowa innego operatora jeszcze nie wygasła
@Tomiii aktywacja następuje kiedy zlecenie na przyłącze jest odpisane jako zrealizowane przy samoinstalacji, a przy pełnej z technikiem, gdy modem się zaloguje do sieci
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak poza tematem, u mnie technik trochę walczył, Funbox 7 nie chciał się "zapiąć" i po telefonie okazało się, że muszę wyłączyć Funboxa VDSL2 🤷
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tomiiinapisał(-a)A wiecie może kiedy następuje aktywacja usługi światłowodowej?
U innego operatora miałem to od razu a na forach pisząc,że nawet kilka dni.
Jak to kiedy? Instalator podłącza wszystko, konfiguruje, pokazuje ci że usługa działa i dopiero wtedy podpisujesz mu papiery.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tomiii to normalne, miałeś migrację do FTTH z VDSL. Ten sam login, a więc to zrozumiałe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Filmiki dodane przez orange pokazują,że trzeba czekać aż dostanie się smsa o aktywnej usłudze i dopiero wtedy samodzielnie się wpina router.
Aczkolwiek podczas składania zamówienia jako opcja było usługa "asysta instalacyjna " czy jakoś tak,ale domyślnie nie jest to ustawione.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodam więc, że umowa wchodzi w życie od momentu odpisania wykonania gniazdka optycznego i zamknięcia procesu instalacji. To kiedy podłączysz sprzęt zależy już tylko od SMS-a z info, że już usługa aktywna. I to jest początek trwania umowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem czy w Twoim przypadku będzie tak samo, ale u mnie technik był koło 11, światłowód działał od razu chyba ze względu na aktywny VDSL, bo prędkość na początku miałem pełne 80/8. Pełną prędkość aktywowali drugiego dnia o 10:37 (w sobotę)
- « Poprzedni
- Następny »