- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dopłata za internet dostarczany na sieci innego dostawcy
Dzień DObry, posiadam internet u lokalnego operatora ale niestety nie jest to światłowód, mam w planach skorzystać z usługi orange. Nie mam pojęcia czy podczas podpisania umowy z orange płace orange i lokalnemu czy rezygnuje z usług u lokalnego operatora podczas gdy mam w ofercie zaznaczone Dopłata za internet dostarczany na sieci innego dostawcy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kamil1212 niestety to dwie różne usługi i dwie opłaty.
Teraz masz usługę nie na światłowodzie, a pozniej lokalny operator sieci FTTH podłączy Ci światłowód.
Teraz nie masz usług Orange, później będziesz miał na sieci operatora lokalnego. Skoro informują o dopłacie, to będzie..ale tylko jedna i płacona Orange..Jedynie musisz ustalić to, czy za zerwanie umowy z dotychczasowym distawcainie będziesz płacił kary umownej za zakończenie terminowej umowy przed końcem jej obowiązywania
Dodam, że inny dostawca sieci nie oznacza tego samego co do tej pory.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ani technicznie ani prawnie te DWIE różne umowy nie są powiązane. Mogą być świadczone jednocześnie. Wtedy bedziesz oczywiście musiał płacić za obie. Dlatego lepiej tą starą rozwiązać w miarę szybko, kiedy już będziesz widział że nowa działa. Oczywiście każda umowa ma swoje warunki, my ich nie znamy, więc dobrze je przestudiuj zanim podejmiesz formalne kroki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jesteś pewien, że możesz u siebie skorzystać z oferty Orange? Wg ich cenników dopłatą 4,99 za sieć innego dostawcy występuje jedynie na internecie światłowodowym. A twierdzisz, że Twój lokalny operator go nie oferuje. Tu w razie czego sprawdzisz możliwości techniczne https://www.orange.pl/view/mapazasiegu