Nie można wyświetlić tego widżeta.

Czy jest taka usługa w Orange jak internet mobilny bez limitu z dekoderem tv

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1007
  • 3295
  • 0

Witam Czy w orange jest internet mobilny bez limitu w domu? A jeśli jest to Czy można mieć do tego internetu  dodatkowo  dekoder z  androidem  co ma już wbudowane kanały telewizyjne i opcje multiroom?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2109
  • 5933
  • 197

Czy jest taka usługa w Orange jak internet mobilny z dekoderem tv

Orange nie ma usługi telewizyjnej jako solo lub na internecie mobilnym. Tylko w oparciu o światłowód lub kable miedziane (tu w opcji do 10mb/s po satelicie z udziałem C+).
Love mini za 120 zł to oferta intenetu LTE/5G bez limitu.
Co będzie wymagane ? Od strony technicznej modem LTE/5G. Od strony formalnej to te same dokumenty co do zawarcia umowy na abonament komórkowy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14211
  • 58416
  • 706

@Januszbba Teoretycznie możesz mieć pakiet bez limitu, ale praktycznie zawsze jakiś limit jest, później transmisja spada do 1Mb/sek, co dla TV internetowej jest wartością niewystarczającą..

Pytaj w Twoim przypadku w zależności od tego do jakiego numeru/promocji chcesz dołączyć ów net o opcję "Internet bez limitu w kraju" ( dla  pakietu Love)

Co do pytania drugiego: https://www.morele.net/wiadomosc/telewizja-przez-internet-jaki-dekoder-wybrac-by-ogladac-odbierac-te...

Pamiętaj o tym, że ważny wtedy jest zasięg i nieobciążone BTS-y

• 1007
  • 3295
  • 0

Internet mobilny w domu i dekoder

@agat13  Dziękuje za informacje 🙂

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14211
  • 58416
  • 706

@Januszbba  należy jeszcze wziąć pod uwagę lejek techniczny operatora dla zużywających dość intensywnie net, co ma miejsce w sieci mobilnej..

Jeśli nadajnik jest obciążony, to takie zużycie jeszcze szybciej powoduje ograniczenia prędkości  transferu 

Aspektów wiele...

• 6323
  • 25824
  • 216

@Januszbbanapisał(-a)

Witam Czy w orange jest internet mobilny bez limitu w domu? A jeśli jest to Czy można mieć do tego internetu  dodatkowo  dekoder z  androidem  co ma już wbudowane kanały telewizyjne i opcje multiroom?

O co właściwe pytasz? Czy Orange oferuje IP TV bez stałego łącza, na bazie internetu mobilnego? Nie wydaje mi się, ale niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. Dekodery IP TV są tylko na łączach stałych (do trzech sztuk w multiroom). Natomiast Orange oferuje Orange TV GO na łączach wszelkich, która jednak nie jest dostępna na żadnych telewizorach ani dekoderach, jedynie na telefonach i tabletach (oraz w drodze wyjątku od zasady mobilności) można tego używać także przez przeglądarkę internetową. Zakresy merytoryczne tych dwóch różnych ofert (IP TV i TV GO) są różne (oferta IP TV jest bogatsza), i dla każdej umowy na IP TV (takiej z dekoderem na stałym łączu) jest przynajmniej opcja na Orange TV GO w pakiecie. Ale to jednak dwie różne usługi.

Natomiast jeśli pytasz o TV internetową w ogóle, to pewnie że możesz oglądać treści które są dostępne zarówno za darmo (np. TVP VOD czy YT) jak i płatne (np. Netflix) bazując tylko na łączu mobilnym. Możesz sobie takich androidowych dekoderów/telewizorów podłączyć ile dusza zapragnie, żadnych teoretycznych ograniczeń nie ma. Wbrew pozorom pasmo zajmowane przez TV nie jest też aż takie szerokie; na jeden kanał HD trzeba jakieś 8Mbps (czyli relatywnie niewiele), przy wielu odbiornikach oczywiście to się sumuje, nawet jeśli oba odbierają to samo. Tak więc jeśli mobilne łącze masz stabilne i w miarę szybkie to teoretycznie nie ma problemu. Ale w praktyce sygnał mobilny nigdy nie jest tak stabilny jak kablowy, i nawet jeśli średnio jest OK, to chwilami może być słabo i albo będą zawieszenia albo przerwy albo słaba jakość. Generalnie bez sprawdzenia w konkretnym miejscu i konkretnego układu umów i urządzeń trudno wyrokować jak będzie. "Bezlimitowość" oferty to najmniejszy problem, problemem jest stabilność i przepustowość łącza. Przykładowo, jeśli (jak w miejscu gdzie piszę te słowa czyli na jednym z dużych krakowskich osiedli, nie żadna egzotyka) mam tylko niespełna 4Mbps download na ruterze (mimo iż upload jest około 30Mbps) , to o TV na tym łączu mogę zapomnieć (i PROspeedtest lojalnie uprzedza że Streaming wideo HD jest 3/5 czyli na żółto - czytaj: problematyczny).

PS. "Bezlimitowy" jest w tej chwili np. najwyższy pakiet we Flex, i nie ma na nim żadnych lejków technicznych z tytułu zbyt intensywnego używania. A przynajmniej nikt takowych nie zaobserwował, poprawcie mnie jeśli to się zmieniło.

• 1007
  • 3295
  • 0

@j131  Czy Orange oferuje IP TV bez stałego łącza, na bazie internetu mobilnego? Tak o to mi chodzi ale skoro nie ma to ok pytam bo operator na p takie coś podobno ma i ma swój dekoder z  androidem  co ma wbudowane  kanały tv w tym dekoderze i można z nich podobno oglądać kanały nawet mając internet mobilny bez limitu  od tego operatora na p i wiadomo oczywiście że to jest tv internetowa i myślałem że Orange też ma takie coś  podobnego w ofercie.

@j131  Z tego co widzę to tylko orange flex oferuje internet mobilny bez limitu bez lejka niby jest jeszcze orange love mini za 120 zł ale tu pewnie żeby z tego skorzystać potrzebny jest do tego światłowód dodatkowo?

• 1007
  • 3295
  • 0

@agat13  A żeby skorzystać z orange love mini internet bez limitu za 120 zł to co będzie wymagane?

• 2109
  • 5933
  • 197

Orange nie ma usługi telewizyjnej jako solo lub na internecie mobilnym. Tylko w oparciu o światłowód lub kable miedziane (tu w opcji do 10mb/s po satelicie z udziałem C+).
Love mini za 120 zł to oferta intenetu LTE/5G bez limitu.
Co będzie wymagane ? Od strony technicznej modem LTE/5G. Od strony formalnej to te same dokumenty co do zawarcia umowy na abonament komórkowy.

• 1007
  • 3295
  • 0

@Arti_Kn_Pl  Dzięki 🙂