- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlaczego Orange tak drogo sprzedaje usługi internetowe?
Tak, ja tak na serio bo patrzę z drugiej strony, a nie ze strony klienta który oczekuje jak najwięcej za jak najmniej 🙂
I nigdzie nie napisałem, że przez to, że jest największym operatorem w Polsce to musi być najdroższy. Orange obsługuje stosunkowo najwięcej klientów w Polsce jeśli chodzi o rynek masowy. Myślę, że nie muszę tłumaczyć jak bardzo przy dzisiejszych kosztach właściwie wszystkiego, jest to drogie. I nie rozumiem Twojej ironii, jaka misja boża, jakie musi? Napisałem "jeśli chcemy", a nie oszukujmy się - ile jest narzekań w Internecie, czy nawet tu na forum "dlaczego u mnie nie ma, obok jest, a kiedy u mnie będzie, a dlaczego nie jutro" itd. itp.? Koszt podpięcia do sieci rośnie właściwie z miesiąca na miesiąc, ceny usług nie. Ponadto, płacisz też za jakość i obsługę - myślę, że składowe ceny w telekomunikacji są na tyle oczywiste - a przynajmniej winny być dla ludzi, którzy mają zdecydowanie wygórowane oczekiwania, iż jesteś w stanie to zrozumieć i przyjąć do wiadomości.
Ta sieć może i jest niewykorzystywana, może i nie zwraca się tak szybko, ale przez to operator hurtowy może właśnie na tej sieci zaoferować niższą cenę. Tylko zadaj sobie pytanie - jak zachowa się operator lokalny/mniejszy od Orange w sytuacji awarii, gdy większość operatorów to nie są spółki akcyjne i mogą sobie pozwolić na utratę kilkunastu/kilkudziesięciu klientów (kolejnych zwabią różnymi promocjami), a jak zachowa się największy operator w Polsce, obecny na giełdzie, który nie może sobie pozwolić na duży -up w takim stopniu, w jakim Ci super chwaleni lokalni operatorzy. Ba, w przypadku BSA obsługę awarii przejmuje Orange - jak myślisz, jakie będą wymówki gdy coś na sieci Orange wysiądzie? "Wina Orange, nie nasza" - komu się wtedy PR-owo oberwie? Konkurencja jest wskazana, ale oburzanie się na Orange za ceny 10-20 złotych miesięcznie większe od konkurencji to już jest moim zdaniem - lekko mówiąc - niezdrowe. Konkurencja nie inwestuje, a przynajmniej ostatnio nie musi tego robić na taką skalę właśnie przez uwolnienie sieci FTTH Orange w ramach BSA. Mają też zupełnie inne standardy jakości zarówno usług, jak i obsługi. Stąd niższe ceny.
Tylko tyle i aż tyle.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciekawe wywody Anonima... szkoda, że nie mogę poznać pod jakim nickiem zostały tu zamieszczone.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak nawet ciekawe te wynaturzenia haha
typowe dla tej organizacji 👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A ja się trochę z anonimem zgadzam, zrozumiałe: wieksza korporacja, większe koszty utrzymania, większe ceny...większy wachlarz usług, większe koszty utrzymania. Lokalnie mniej klientów, więc mniej reklamacji, mniejsze koszty..
Co do jakości supportu się nie wypowiadam, bo znam Orange, a innych niebardzo...nie znaczy, że jest idealnie, ale wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma...
Uważam, że nasz forumowy gospodarz ma wiele do poprawienia...Z punktu widzenia klienta
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)A ja się trochę z anonimem zgadzam, zrozumiałe: wieksza korporacja, większe koszty utrzymania, większe ceny...
Tylko ze @ketrasaArtur porownal ofertę (o ile dobrze strzelam) dużego operatora międzynarodowego z OPL.
Można różnie argumentować podejście orange do cen za uslugi ale mnie jako klienta co to obchodzi? 😋
Inne korpo daje taniej wiec mozna? A no można 🤣
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PARANOJA Może przyczyna leży w opłacie za domek jednorodzinny? Orange w swojej ofercie i na swojej sieci dolicza te 20zł. Z tego co wiem, gdy korzysta z sieci innego operatora, to nie dolicza. Może to działa i w drugą stronę? Obcego operatora nie interesuje opłata "za utrzymanie łącza"...więc jej nie ujmuje, przez co jest taniej?
Zaznaczam: nie usprawiedliwiam (bo co mi do marketingu obu form), a szukam odpowiedzi
U mnie za 300Mb/sek u innego operatora płacę 69zł, a w Orange bym płacił 69zł + 20zła za domek...
Ja mam odpowiedź dlaczego w Orange miałbym drożej 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trochę rozjaśnię, mam nadzieję, że nie będzie ten post skasowany.
Orange z własnych środków w kamienicy położył światłowód. Więc ponieważ zabudowa wielorodzinna, nie ma opłaty za dom jednorodzinny.
Na tym samym łączu Orange proponuję usługę internetowa drożej niż magenta. Różnica 23 zł miesięcznie, nieiczac promocji, która daje konkurencja, aby pozyskać klienta. U konkurencji dostałem odrazu przypisanego opiekuna i z nim mam się kontaktować w sprawie zakładanego internetu. W najblizszy czwartek ma się odbyć montaż. Ciekaw jestem jak się odbędzie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)Trochę rozjaśnię, mam nadzieję, że nie będzie ten post skasowany.
Orange z własnych środków w kamienicy położył światłowód. Więc ponieważ zabudowa wielorodzinna, nie ma opłaty za dom jednorodzinny.
Na tym samym łączu Orange proponuję usługę internetowa drożej niż magenta. Różnica 23 zł miesięcznie, nieiczac promocji, która daje konkurencja, aby pozyskać klienta. U konkurencji dostałem odrazu przypisanego opiekuna i z nim mam się kontaktować w sprawie zakładanego internetu. W najblizszy czwartek ma się odbyć montaż. Ciekaw jestem jak się odbędzie.
rozumiem że posiadasz w t-bombaju również numer komórkowy stad cena za internet o 20zł mniejsza niż standardowa oferta?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PARANOJA pierwsza umowa. Nie mam u nich jeszcze nic. Dopiero internet światłowodowy będzie pierwszą usługa. W Orange mam już umowę na komórkę i kilka numerów na kartę.