- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w budynku i co dalej?
W moim budynku wspólnota w końcu wyraziła zgodę na doprowadzenie światłowodu. Wszystko się zadziało, pojawiły się przyłącza na klatce schodowej. Jest tylko jedno ale...nigdzie tego nie widać. Nie mogę założyć usługi w lokalu bo Orange tego nie widzi. Sprawa trwa już dwa miesiące i nic się nie dzieje. Co można z tym zrobić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mgmiter to skomplikowane, co piszesz...czego Orange nie widzi?
Mniemam, że podejścia z miasta zakończonego w skrzynce dostępowej OPP...
To dość charakterystyczny mebel i kabel w rurce oznaczonej jako Światłowód powinien zaczynać się przy fundamencie w piwnicy i kończyć w szarej skrzynce również oznaczonej jako wyposażenie Orange
Poszukaj nowej instalacji w piwnicy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
cała instalacja jest. w piwnicy nie byłem ale Administrator oficjalnie zakomunikował mi że wszystko pozakładali i porozprowadzali po klatkach schodowych co akurat widać. Orange nie widzi, że ten budynek ma już instalację światłowodową więc nikt nie może ode mnie przyjąć zamówienia ani sam go nie mogę zrobić online
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mgmiter sprawdź jeszcze raz tylko z delikatnie zmienionym adresem, czyli:
Miasto, ulica numer bloku, dodaj literkę "U" przed numerem mieszkania, numer mieszkania, np. Siedlce, ul. Starowiejska 83/U12
Ja dopiero mogłem podpisać umowę na internet, jak dodałem literę U przed numerem mieszkania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mgmiter pytanie, kto wykonywał instalację w budynku i czy jest ona połączona z infrastrukturą zewnętrzną oraz czy została zgłoszona do odbioru, jak również czy firma wykonawcza ogłosiła gotowość infrastruktury do świadczenia usług dla potencjalnych usługodawców?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mgmiter to, ze w budynku wykonano przyłącze i nawet porozprowadzano kable nie znaczy, że inwestycja jest oddana do użytku. Miesiąc po opisaniu jej w publikacji jako "w zasiegu" jeszcze nie można nic instalować. Stąd może brak widoku w bazie danych i niemożność wprowadzenia zamówienia. Cierpliwości...Trzeba zerknąć na mapę zasięgu Orange
https://www.orange.pl/view/mapazasiegu?_ga=2.213803988.1522728798.1665090825-1797913754.1664962826
Jak tu dopiero się ukaże zasieg, można składać zamówienie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-