- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Długość połączenia Router - Gniazdko
@Samotnick ktoś mądrzejszy to wymyślił. I tak jest
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenej Przeciągałeś patchcord ze złączami czy były później zakładane?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ron ograniczeń nie ma, jak to przy swiatelku...jeśli chodzi o długość przedłużenia
Masz patchcord 50m będzie działał. Masz 250, też...
Na patchcordach się raczej wtyczek nie zakłada amatorsko...kupuje się gotowe. Nie słyszałem, aby ktoś zakładał, przynajmniej..
Ja najdluzszy 50m miałem..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Założyć poprzez dospawanie pigtaila. Łatwiej przeciągnąć bez końcówki. Tak jak robią monterzy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick tylko , że ten dospaw wkładają do gniazdka i dalej do modemu stosują patchcord. Spaw jest nieelastyczny, a ten kawałek dospawany bez osłony. Taki spaw nie nadaje się do użytku jako patchcord, bo jest kruchy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)@Samotnick tylko , że ten dospaw wkładają do gniazdka i dalej do modemu stosują patchcord. Spaw jest nieelastyczny, a ten kawałek dospawany bez osłony. Taki spaw nie nadaje się do użytku jako patchcord, bo jest kruchy
@agat13 Właśnie o to mi chodzi. Czy zakończył poza kotłownią „dospawanym gniazdkiem” czy to był jeden odcinek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnicknapisał(-a)@pirenej Przeciągałeś patchcord ze złączami czy były później zakładane?
patchord ze złączami, klejony na ciepło. Zmieścił się w szparach pod drzwiami. Kabel ethernetowy nie wszędzie by się nie zmieścił i wyglądałby obskurniej. A cienki biały światłowód na tle białej ściany, wzdłuż listew i cokołów przy podłodze, wygląda nie najgorzej. Kończy się skrętem w górę za kaloryfer, tam zwinięty zapas i koniec w gniazdku tuż pod parapetem, za zasłoną. W gniazdku - dwa złącza SCA przelotowe, połączone krótkim zwitkiem wewnątrz i dopiero z drugiego złącza krótki patchcord do mediakonwertera. Powiecie, dużo złączy. Tak, ale nie ma strat. Sprawdzane iperfem. Amatorsko, ale skutecznie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenej Dziękuję, że opisałeś. Pytałem bo 40 metrów to duża szansa na przejścia przez drzwi i ściany a z końcówkami może być trudno. Też bym dał gniazdo na końcu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick warto zwrócić uwagę na tzw niewidoczny światłowód. To jakby samo włókno bez otuliny z kewlaru i rurki osłony nowej. Trwałe i naprawdę niewidoczne...widziałem kilka instalacji. Cudo maskowania
Zerknij https://nasz.orange.pl/t5/AMA-dost%C4%99pno%C5%9B%C4%87-%C5%9Bwiat%C5%82owodu/Czy-jest-mo%C5%BCliwo%.... I gdzieś dawno temu na NO pisałem w tym temacie z podaniem dokładnie tego zestawu do klejenia